Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 13:39

Σχέδια για το Περιβαλλοντικό Πάρκο του Νέδοντα, παρά τη νέα υποβάθμιση με την εναπόθεση κλαδεμάτων

Η δημοτική αρχή Καλαμάτας, παρά τις ανακοινώσεις της ότι θα αναβαθμίσει το Περιβαλλοντικό Πάρκο του Νέδοντα το υποβαθμίζει με μια ακόμη δραστηριότητα, τη δημιουργία χώρου εναπόθεσης των κλαδεμάτων όλης της πόλης. Αυτό υποστήριξε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Χριστόπουλος, χθες το βράδυ, σε ερώτησή του κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης ανακοίνωσε ωστόσο σχέδια της δημοτικής αρχής για μεταφορά από το Νέδοντα των συνεργείων του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ και την αναβάθμιση του χώρου…

Πιο συγκεκριμένα ο Νίκος Μπασακίδης σημείωσε ότι ο Δήμος σχεδιάζει να διεκδικήσει από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” χρηματοδότηση για τη μεταφορά των συνεργείων του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ από το Νέδοντα σε περιοχή πλησίον του Βιολογικού Καθαρισμού Καλαμάτας, όπως προβλέπεται στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Επιπλέον, συνέχισε ο αντιδήμαρχος, θα διεκδικηθεί από το “Αντώνης Τρίτσης” και η αναβάθμιση της περιοχής του Περιβαλλοντικού Πάρκου του Νέδοντα. 

Ακόμη ο κ. Μπασακίδης σημείωσε ότι αυτές οι παρεμβάσεις, για την ανάδειξη του Περιβαλλοντικού Πάρκου του Νέδοντα, θα συνδυαστούν και με το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας, το οποίο βρίσκεται στη φάση της αναμονής έγκρισης για την κατασκευή της μεγάλης κερκίδας. Τόνισε ο αντιδήμαρχος κλείνοντας ότι στο Νέδοντα θα δημιουργηθεί ένας μεγάλης αξίας περιαστικός χώρος αναψυχής δίπλα στον αστικό χώρο. 

Στ.Μ.