Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 15:05

Ευχή στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας για το 2021: Να γίνονται οι προσλήψεις και οι αναθέσεις με διαφάνεια!...

Βασίλης Κοσμόπουλος, Βασίλης Τζαμουράνης, Δημήτρης Οικονομάκος Βασίλης Κοσμόπουλος, Βασίλης Τζαμουράνης, Δημήτρης Οικονομάκος

ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΣΤΗ “ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ” 
Εντείνονται οι αναφορές κατά της δημοτικής αρχής Καλαμάτας για προσλήψεις και απευθείας αναθέσεις με ζητούμενο τη διαφάνεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Βασίλης Κοσμόπουλος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, έθεσε αυτό το ζήτημα ως ευχή μετά την κοπή της πίτας του Σώματος, παρουσία μάλιστα του μητροπολίτη μεσσηνίας και συνεργατών του. Είπε μάλιστα μια σειρά ευχών για το 2021, μεταξύ των οποίων “να υπάρξει διαφάνεια στις προσλήψεις και τις αναθέσεις του Δήμου”. Αναφορές έκαναν και ο Βασίλης Τζαμουράνης, όπως και ο Δημήτρης Οικονομάκος, ο οποίος μάλιστα είπε ότι τελικά στη ΔΕΥΑΚ προσλήφθηκε για συγκεκριμένο χρόνο η κόρη του προέδρου της δημοτικής επιχείρησης!...

Ο Βασίλης Τζαμουράνης, επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, είπε ότι η πρόσφατη προκήρυξη, για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αναρτήθηκε στο site του Δήμου στις 5 Γενάρη, η 6η Γενάρη ήταν αργία (Θεοφάνεια) και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ήταν μέχρι το μεσημέρι της 7 Γενάρη. Δηλαδή, τόνισε ο κ. Τζαμουράνης, οι ενδιαφερόμενοι είχαν μόλις ένα πρωινό να συγκεντρώσουν τα χαρτιά τους για να κάνουν αίτηση για μια από τις θέσεις και υπογράμμισε ότι τα χρονικά περιθώρια πρέπει να είναι μεγαλύτερα και για να μπορούν να ενημερωθούν περισσότεροι άνεργοι και για να προλαβαίνουν να συγκεντρώνουν τα χαρτιά τους. 

Επάνω στο ίδιο θέμα ο Δημήτρης Οικονομάκος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, σχολίασε ότι αυτοί που προλαβαίνουν να κάνουν αίτηση για πρόσληψη είναι αυτοί που γνωρίζουν από πριν για την προκήρυξη και έχουν συγκεντρώσει ήδη τα χαρτιά τους. 

Επιπλέον όμως ο Δημήτρης Οικονομάκος υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή ανακυκλώνει τα ίδια άτομα στις προσλήψεις που κάνει, “κυρίως βολεύονται τα δικά μας παιδιά” είπε και ανέφερε ότι η παράταξή του είχε ειδοποιήσει για τη ΔΕΥΑΚ όπου τελικά προσλήφθηκε η κόρη του προέδρου. 

Τέλος ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης σχολίασε πως “δεν ξέρω τι ακριβώς νομίζετε, ότι έτσι θα κερδίσετε τους άλλους υποψηφίους από τη δεξιά πολυκατοικία και θα έχετε πολλούς ψήφους; Νομίζω ότι αυτό δεν θα σας βγει σε καλό”. 

Σημειώνεται ακόμη ότι ο Βασίλης Κοσμόπουλος αναφέρθηκε στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και το έργο του “Βαρδιάνος στα σπόρκα”, πάντα με την παρουσία στη συνεδρίαση του μητροπολίτη, διαβάζοντας ένα απόσπασμα του βιβλίου, το οποίο δείχνει ότι δεν έχουν αλλάξει και πολύ τα πράγματα στη χώρα σε ό,τι αφορά τις απευθείας αναθέσεις. 

Πάντως ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιάννης Μπάκας, ανέφερε ότι προσλήφθηκαν πρόσφατα 15 εργάτες για συγκεκριμένο χρόνο και οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ήταν πολλές περισσότερες, τουλάχιστον 150 είπε ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος. Ο Γιάννης Μπάκας με αυτά τα στοιχεία υπαινίχθηκε ότι όσοι ήθελαν πρόλαβαν να συγκεντρώσουν τα χαρτιά τους και να κάνουν αίτηση για πρόσληψη, ενώ τόνισε ότι τα άτομα που έχουν προσληφθεί έχουν κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες και χρειάζονταν τη δουλειά. 

Στ.Μ.