Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 08:49

Δήμαρχος Καλαμάτας για το τσιμέντωμα στο Πάρκο Σιδηροδρόμων: Το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει

Τρεις επικεφαλής παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου υπογράμμισαν την αντίθεσή τους είτε με το τσιμέντωμα του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων, προκειμένου να μπουν τσιμεντοκυβόλιθοι και στην τελευταία διαδρομή του είτε με την εγκατάλειψη και καταστροφή των μηχανών και βαγονιών του λεγόμενου Ανοιχτού Μουσείου Σιδηροδρόμων. Ωστόσο ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, επέμεινε και σε ό,τι αφορά το τσιμέντωμα του Πάρκου δήλωσε πως “το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει”...

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης ανέφερε ότι το Πάρκο πρέπει να έχει ζωή και γι’ αυτό το λόγο γίνεται το τσιμέντωμα. Ωστόσο, η επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε”, Μαρία Οικονομάκου, ανέφερε ότι το Πάρκο έχει γίνει δρόμος για να συντομεύουν τις διαδρομές τους οι “ντελιβεράδες” και μάλιστα είπε ότι ανησύχησε όταν πριν λίγες ημέρες ήταν στο πάρκο και περνούσαν δίπλα της μηχανάκια. Αυτό όμως είναι το αποτέλεσμα του τσιμεντώματος των διαδρομών του Πάρκου.

Πρώτος έβαλε το θέμα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Κοσμόπουλος, που τόνισε ότι όσα Πάρκα έχει επισκεφθεί στο εξωτερικό σε κανένα δεν υπάρχει τσιμέντο και πως με αυτή την παρέμβαση του Δήμου χάνεται η οικολογική προσέγγιση σε αυτό το χώρο. Είπε ότι πρόκειται για μια παρέμβαση παράταιρη, ιδιαίτερα άστοχη. 

Η Μαρία Οικονομάκου αναφέρθηκε στη καταστροφή που έχει γίνει στα βαγόνια και τις μηχανές του Πάρκου, καλώντας μάλιστα τη δημοτική αρχή, εφόσον δεν μπορεί να τα προστατεύσει, να τα παραχωρήσει σε κάποιον που θα τα διατηρεί σε καλή κατάσταση. 

Ακολούθως ο Δημήτρης Οικονομάκος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, επίσης υπογράμμισε τη διαφωνία του με το τσιμέντωμα του Πάρκου και συνέχισε τονίζοντας ότι αυτό που χρειάζεται είναι να δοθεί ζωή στο Πάρκο, να υπάρχει άπλετος φωτισμός, ενώ αναφέρθηκε και στα κάγκελα που μπήκαν από τη προηγούμενη δημοτική αρχή υποστηρίζοντας ότι πετάχτηκαν λεφτά. 

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας, σε ό,τι αφορά τα βαγόνια και τις μηχανές, είπε ότι έχουν παραχωρηθεί σε φορείς με την υποχρέωση να επισκευάσουν και να φροντίζουν τους εσωτερικούς χώρους. Σε ό,τι αφορά την εξωτερική κατάσταση των βαγονιών και των μηχανών ο αντιδήμαρχος είπε ότι θα γίνουν επισκευές με εργολαβίες που θα βγάλει ο Δήμος. 

Στ.Μ.