Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 19:23

Νέες έκτακτες προσλήψεις αποφάσισε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας

Νέες έκτακτες προσλήψεις αποφάσισε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας

ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ 
Την πρόσληψη άλλων 16 ατόμων αποφάσισε το μεσημέρι, κατά πλειοψηφία, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, με σύμβαση μέχρι τις 5 Ιούλη 2021. Είναι προσλήψεις που τυπικά εντάσσονται στη δυνατότητα που έχει δοθεί στους δήμους (και τις περιφέρειες) να προσλάβουν κόσμο για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης που εκπροσωπούνται στην Οικονομική Επιτροπή έκφρασαν επιφυλάξεις και πάλι για τα κριτήρια με τα οποία επιλέγονται τα άτομα που προσλαμβάνονται αλλά και για το αν με τις συμβάσεις που θα υπογραφούν με άτομα που ενδεχομένως εργάζονταν ήδη στο Δήμο θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να διεκδικήσουν στη συνέχεια δικαστικά τη μονιμοποίησή τους…

Με εισήγηση της δημοτικής αρχής πρόκειται να προσληφθούν άτομα στη Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών, δύο άτομα νοσηλευτικό προσωπικό που θα διατεθεί στο Κέντρο Υγείας, εφτά άτομα για τη Διεύθυνση διοικητικών και δύο άτομα για το νεκροταφείο. 

Ο Βασίλης Κοσμόπουλος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, τόνισε και αυτή τη φορά ότι δεν είναι κατά των προσλήψεων εφόσον υπάρχουν ανάγκες στις Υπηρεσίες, πρόσθεσε όμως ότι οι προσλήψεις πρέπει να γίνονται με συγκεκριμένα κριτήρια τύπου ΑΣΕΠ, ακόμη και όταν δεν επιβάλλεται από τη νομοθεσία αυτή τη διαδικασία. Επιπλέον τόνισε ότι εφόσον οι προσλήψεις συμβασιούχων γίνονται έξω από τέτοια κριτήρια, οφείλει ο Δήμος να μην δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε οι εργαζόμενοι αυτοί, που έχουν επιλεγεί με κριτήρια της δημοτικής αρχής, να μην μπορούν να διεκδικήσουν τη μονιμοποίησή τους. Ο Βασίλης Κοσμόπουλος καταψήφισε την εισήγηση της δημοτικής αρχής, με εξαίρεση τα δύο άτομα νοσηλευτικό προσωπικό που θα διατεθούν στο Κέντρο Υγείας. 

Περίπου στο ίδιο μήκος ήταν η τοποθέτηση και του Βασίλη Τζαμουράνη, επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, που όμως υπερψήφισε την εισήγηση. 

Την πρόταση της δημοτικής αρχής καταψήφισε και η Μαρία Οικονομάκου, επικεφαλής της παράταξης “Καλαμάτα Ξεκινάμε”. 

Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας, όπως και ο αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης, τόνισαν ότι σε καμία περίπτωση οι συμβάσεις που θα υπογραφούν για τις προσλήψεις που θα γίνουν δεν θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε οι προσληφθέντες να διεκδικήσουν τη μονιμοποίησή τους επικαλούμενοι ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. 

Στ.Μ.