Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 11:15

Με τον δήμαρχο από το σπίτι, λόγω καραντίνας, σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο για το Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων

Με τη συμμετοχή του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, από το σπίτι του, όπου βρίσκεται σε καραντίνα επειδή η σύζυγός του βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, θα συνεδριάσει απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο, με κυριότερο πολιτικό θέμα τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων, από εταιρία του Ισραήλ, στο πολεμικό αεροδρόμιο Καλαμάτας. Πιθανότατα τη συζήτηση θα παρακολουθήσουν και θα τοποθετηθούν και βουλευτές της Μεσσηνίας…

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του, έστω από το σπίτι του και με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Ακόμη και χθες προήδρευσε σε συσκέψεις, όπως και σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ ενημερώνεται για τα θέματα και παίρνει τις αποφάσεις για τη λειτουργία του Δήμου. 

Η συνεδρίαση το απόγευμα θα γίνει με τηλεδιάσκεψη και θα ξεκινήσει στις εφτά. Το πρόβλημα είναι ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει απαντήσει ακόμη στα ερωτήματα που απέστειλε ο Δήμος Καλαμάτας για το θέμα του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης. Είναι ερωτήματα που τέθηκαν από δημοτικούς συμβούλους κατά την τελευταία συνεδρίαση του Σώματος το 2020, όταν ήταν ακόμη “νωπή” η συμφωνία για την εκχώρηση του πολιτικού αεροδρομίου και της εκπαίδευσης των Ικάρων.