Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 17:45

Σύντομα έτοιμα τα Δημοτικά Υπνωτήρια, ανακοίνωση και για Δημοτικά Πλυντήρια

Ολοκληρώνονται οι εργασίες και σύντομα θα παραδοθούν τα Δημοτικά Υπνωτήρια, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, ανακοίνωσε σήμερα η δημοτική αρχή Καλαμάτας, που επίσης ανήγγειλε ότι η επόμενη κοινωνική της παρέμβαση αφορά τη λειτουργία και Δημοτικών Πλυντηρίων. Ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, από καιρό έχει ανακοινώσει ότι την παραχώρηση προτεραιότητας στην κοινωνική πολιτική, καθώς ανησυχεί και ο ίδιος σοβαρά για τις οικονομικές συνέπειες και τα κοινωνικά προβλήματα που θα αφήσει η πανδημία του κορονοϊού…

Σε ό,τι αφορά τα Δημοτικά Υπνωτήρια η δημοτική αρχή ανακοίνωσε: “Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες για τη διαμόρφωση και τον εξοπλισμό του χώρου (απομένουν λεπτομέρειες) που θα φιλοξενήσει στο Δυτικό Κέντρο, περιοχή Αγ. Τριάδας, τα Δημοτικά Υπνωτήρια.

Σημειώνεται ότι στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο προγραμματίζεται για τις 8 Φεβρουαρίου 2021, αναμένεται να έρθει στο Σώμα προς συζήτηση και έγκριση ο κανονισμός λειτουργίας για τη νέα δημοτική κοινωνική δομή”.  

Τέλος, σε ότι αφορά τα Δημοτικά Πλυντήρια η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής έχει ως εξής: “Μετά τα Δημοτικά Υπνωτήρια, που σύντομα αναμένεται να λειτουργήσουν, μία ακόμα δημοτική δομή με κοινωνικά χαρακτηριστικά έρχεται να προστεθεί στις Υπηρεσίες Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας. Πρόκειται για τα Δημοτικά πλυντήρια – στεγνωτήρια, που θα απευθύνονται σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες, μοναχικά άτομα, άστεγους κ.ά., με τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, να δίνει οδηγία προς την αρμόδια Υπηρεσία, προκειμένου να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες”.