Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 08:05

Συνεχίζεται ο ερπυσμός του δρόμου στον Ταΰγετο, ολοκληρώνεται η μελέτη για την αντιμετώπιση του προβλήματος

Συνεχίζεται ο ερπυσμός του δρόμου στον Ταΰγετο, ολοκληρώνεται η μελέτη για την αντιμετώπιση του προβλήματος

Το φαινόμενο του (μικρού) ερπυσμού του δρόμου στην Εθνική Οδό Καλαμάτας-Σπάρτης και στο 24ο χιλιόμετρο, που βρίσκεται πιο πάνω από το ξυλοπριστήριο της Αρτεμισίας, συνεχίζεται. Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι μετρήσεις συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν μέσα στο Φλεβάρη. Ακολούθως και μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα θα ολοκληρωθεί η μελέτη για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ώστε στη συνέχεια να δημοπρατηθεί το έργο, που θα έχει προϋπολογισμό 1.850.000 ευρώ…

Ωστόσο,  συνέχισε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστασόπουλος, το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν έχει σχέση με την κατολίσθηση που σημειώθηκε σε κοντινό σημείο, πάντα στη Εθνική Οδό Καλαμάτας-Σπάρτης, στο οποίο έχει γίνει προσωρινή ρύθμιση και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται στη συγκεκριμένη θέση από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας. 

Ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Αναστασόπουλος είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ για παρεμβάσεις στην εθνική οδό Καλαμάτας-Σπάρτης και μέχρι τώρα έχουν τοποθετηθεί πλέγματα για τη συγκράτηση βράχων που κατολισθαίνουν σε συνολικό εμβαδόν πέντε στρεμμάτων, ενώ θα μπουν σε άλλα πέντε. Το ίδιο έργο, συνέχισε ο κ. Αναστασόπουλος, προβλέπει ασφαλτικές εργασίες, σήμανση αλλά και έργα παροχέτευσης των ομβρίων υδάτων, πρόβλημα που τόνισε ότι είναι σοβαρό γιατί τα νερά που ρέουν χωρίς έλεγχο στο δρόμο και στα ερείσματά του δημιουργούν ζημιές. 

Στ.Μ.