Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 08:47

Και παρεμβάσεις προστασίας της ακτής στο έργο ανάπλασης από Μικρή Μαντίνεια ως Κιτριές

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑΘΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ 
Είχε δίκιο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Βασίλης Κοσμόπουλος, όταν έλεγε ότι το έργο της ανάπλασης του παράκτιου μετώπου από τη Μικρή Μαντίνεια μέχρι τις Κιτριές περιλαμβάνει και αντιδιαβρωτικές παρεμβάσεις, κάτι που ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, δήλωνε κατηγορηματικά ότι δεν ισχύει. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, ανακοίνωσε ότι θα γίνουν παρεμβάσεις και για την προστασία της ακτής σε σημεία που έχουν ήδη εξεταστεί και από την ειδική μηχανικό Μαριλένα Φράγκου, στη Μικρή Μαντίνεια, όπως είχε ζητήσει η πρόεδρος της Κοινότητας, Μαρία Χρονοπούλου…

Ωστόσο ο Βασίλης Κοσμόπουλος είχε ζητήσει να δοθεί μεγάλη προσοχή ώστε με τις αντιδιαβρωτικές παρεμβάσεις που θα γίνουν να μην μεταφερθεί το πρόβλημα της διάβρωσης σε επόμενα σημεία της παραλίας. Ο Βασίλης Κοσμόπουλος στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των θεμάτων διάβρωσης των ακτών σε όλο το Μεσσηνιακό Κόλπο. Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος ανέφερε ότι αυτός είναι ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ και ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Νίκος Μπασακίδης, σημείωσε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι η αντιδιαβρωτική προστασία είναι στο πλαίσιο της συνεργασίας των Δήμων Καλαμάτας, Δυτικής Μάνης και Μεσσήνης για την ανάδειξη συνολικά του παραλιακού μετώπου. 

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Αναστασόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ανέφερε ότι η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας, των Δήμων Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης και του αναπτυξιακού οργανισμού “Πάρνωνας”, προκειμένου να επικαιροποιηθούν οι μελέτες και να υλοποιηθεί το έργο, όταν ενταχθεί στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” για την ανάπλαση της παράκτιας ζώνης από τη Μικρή Μαντίνεια μέχρι τις Κιτριές. 

Ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε πως το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί μέχρι την ολοκλήρωση της τετραετίας της περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου.

Στ.Μ.