Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 18:35

Καθησυχαστικός ο υπουργός Άμυνας για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και το πεδίο βολής της Σχίζας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ 
Σύντομη και καθησυχαστική είναι η απάντηση του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, στην ερώτηση της βουλευτίνας του ΜέΡΑ25, Σοφίας Σακοράφα, για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η λειτουργία Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων μαχητικών αεροσκαφών στη λειτουργία του πολιτικού αεροδρομίου και στην ευρύτερη περιοχή της Σχίζας, που χρησιμοποιείται ως πεδίο βολής…

Η απάντηση του υπουργού κ. Παναγιωτόπουλου στην ερώτηση της κ. Σακοράφα έχει ως εξής: “Η λειτουργία του αεροδρομίου «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», δεν επηρεάζεται από τις πτήσεις των εκπαιδευτικών Α/Φ της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αναφορικά με το Πεδίο Βολής Σχίζας, η Πολεμική Αεροπορία αντιλαμβάνεται πλήρως τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της τοπικής κοινωνίας από τη χρήση του.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει μειώσει στο ελάχιστο την επιχειρησιακή εκμετάλλευση του και επιτρέπει τη χρήση του μόνο από εκπαιδευτικά Α/Φ και υπό συγκεκριμένες αυστηρές διαδικασίες, καθόσον δεν υφίσταται άλλη επιλογή εκπαίδευσης των Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων, οι οποίοι, αναμφίβολα αποτελούν για τη Χώρα τη μελλοντική αποτρεπτική δύναμη σε κάθε απειλή και την εγγύηση της ειρήνης”.