Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 11:28

Ο βαρύς χιονιάς φαίνεται ότι θα εξαιρέσει την περιοχή μας από τα σχέδιά του

ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΡΥΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ 
Θα πέσει πάρα πολύ η θερμοκρασία, το κρύο θα είναι τσουχτερό από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας και στη δική μας περιοχή της Μεσσηνίας, όμως ο βαρύς χιονιάς φαίνεται ότι μας έχει εξαιρέσει από τα σχέδιά του, τα οποία έχουν ως σενάριο συνεχείς χιονοπτώσεις επί 24ωρα στη Βόρεια Ελλάδα και χιονοπτώσεις κατά διαστήματα επίσης για 24ωρα μέχρι και την Αττική…

Η θερμοκρασία θα αρχίσει να παίρνει την κατηφόρα από το Σαββατοκύριακο, ενώ το κρύο θα τσούζει στις αρχές της εβδομάδας,  καθώς η αίσθηση του κρύου θα είναι πιο έντονη από τη θερμοκρασία. 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε σταθερή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές, τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων.

Προτρέπει δε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μεριμνούν για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Το κοινό μπορεί να ενημερώνεται για την κατάσταση που θα επικρατήσει, για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το οδικό δίκτυο στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ άλλες πληροφορίες μπορούν να αντλήσουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. 

Ένα θέμα που απασχολεί είναι το ζήτημα των εμβολιασμών, γιατί το ψύχος μπορεί να προκαλέσει ακυρώσεις ή οι χιονοπτώσεις και οι επιπτώσεις τους στη μετακίνηση των πολιτών μπορεί επίσης να δημιουργήσει προβλήματα. Εξετάζεται σχετικά η μεταφορά εμβολιασμών, όχι στη δική μας περιοχή, σε ημερομηνίες μετά την κακοκαιρία.