Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 21:22

Ο δήμαρχος με τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής για το νέο κτίριο του Σώματος στην Καλαμάτα

Για τη δημιουργία του νέου κτιρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Καλαμάτα, στην περιοχή “Πλακωτά”, σε οικόπεδο που έχιε παραχωρήσει ο Δήμος, συζήτησαν σήμερα ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, με τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας, Δημήτρη Γεωργανά και τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, Αθανάσιο Κατσαφάδο…

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου, “το θέμα της δημιουργίας του σύγχρονου Κέντρου Διοίκησης και Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στην Καλαμάτα, στη θέση Πλακωτά, σε έκταση περίπου 5 στρεμμάτων που είναι υπό παραχώρηση από το Δήμο για το σκοπό αυτό, αποτέλεσε το αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, του Διοικητή Π.Υ. Μεσσηνίας Πύραρχου Δημήτρη Γεωργανά και του Διοικητή Π.Υ. Καλαμάτας Αντιπύραρχου Θανάση Κατσαφάδου.

Η μελέτη για το νέο Πυροσβεστικό Σταθμό Καλαμάτας έγινε από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., ενώ αναμένεται να ακολουθήσει η σημειακή τροποποίηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου Καλαμάτας, στην περιοχή ΠΛΑΚΩΤΑ, για την κατασκευή του.

Συζήτηση υπήρξε και για άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Να σημειωθεί επίσης ότι, πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, συμφωνήθηκε να παραχωρηθεί από το Δήμο προς χρήση  στην Π.Υ. Καλαμάτας, ένα όχημα 4x4 με βυτίο 500 κιλών νερού”.