Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 22:22

Στο μύλο της σύγκρουσης Νίκα-Τατούλη και η διάβρωση στη Μικρή Μαντίνεια

Τον πρώην περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, είδε ο νυν περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, πίσω από την αναθέρμανση του αιτήματος για την προστασία της περιοχής της Μικρής Μαντίνειας από τη διάβρωση της θάλασσας. Είπε συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου, ότι δικηγόρος των κατοίκων και επαγγελματιών που ζήτησαν την προστασία της περιοχής, είναι σύζυγος υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου του Πέτρου Τατούλη. Και μάλιστα ο δικηγόρος αυτός επιχειρεί να ξεσηκώσει κόσμο ενόψει μιας δίκης για μια υπόθεση που ταλαιπωρεί υπαλλήλους.  Ο πρώην περιφερειάρχης απάντησε, με ανακοίνωση της παράταξής του, “Νέα Πελοπόννησος” χαρακτηρίζοντας τον Παναγιώτη Νίκα «μαέστρο» και «εραστή» των ύβρεων και της λάσπης, που “προσπάθησε να μετατρέψει το ζήτημα σε πολιτικό θέμα”. Πάντως σήμερα ανακοινώθηκε ότι αύριο Τετάρτη θα έχει συνάντηση ο περιφερειάρχης κ. Νίκας με τον μελετητή για την αντιμετώπιση του προβλήματος στη Μαντίνεια…

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη συνέντευξη που έδωσε ο περιφερειάρχης κ. Νίκας, για το θέμα της Μαντίνειας δήλωσε: “Δεν απειλώ ποτέ κανέναν. Απειλές δέχομαι, αλλά εγώ ποτέ δεν απειλώ. Ούτε και το δημόσιο αξίωμα που κατέχω μου επιτρέπει κάτι τέτοιο. Σε αυτά που ζήτησα, προφανώς και γνωρίζω τις απαντήσεις, αλλά θέλω και το επίσημο έγγραφο, με τη σφραγίδα από τις αρμόδιες υπηρεσίες”.

Συνεχίζοντας ο περιφερειάρχης, δήλωσε ότι “σαφώς υπάρχει πρόβλημα -από το Μεσσίνιαν Μπέι μέχρι την κατηφόρα του Λιακέα-, το οποίο έχει επιδεινωθεί και για τον λόγο ότι έγιναν οι αντιδιαβρωτικές παρεμβάσεις από τις Κιτριές μέχρι τη Μικρή Μαντίνεια. Οπως έγινε και με το αντίστοιχο έργο στον Κορδία, όπου το πρόβλημα μεταφέρθηκε δυτικότερα, στις εκβολές του Αρι. Παρόμοιο φαίνεται να είναι το πρόβλημα και στη συγκεκριμένη περίπτωση και ήδη μελετάται, ενώ θυμίζω ότι είχε μελετηθεί και από την προηγούμενη περιφερειακή Αρχή.

Ωστόσο, πρέπει να το δούμε σε δύο επίπεδα, το ένα αφορά τη διάβρωση από τη θάλασσα και το δεύτερο την κατάπτωση -ανεξάρτητα από το θέμα της διάβρωσης-, όπου ο λόγος γίνεται για οικοδομές στην παραλιακή ζώνη.

Οσον αφορά το πρώτο σκέλος, με τη μελέτη που θα υπάρξει -από τον ίδιο μελετητή που είχε και η απελθούσα περιφερειακή Αρχή- θα το αντιμετωπίσουμε. Οι καθιζήσεις και οι καταπτώσεις είναι ένα άλλο θέμα όμως, κι αν αυτό συνδέεται με την ανθρώπινη δραστηριότητα υπάρχει πρόβλημα.

Για όλα αυτά θα έχουμε τις απόψεις των ειδικών, για τον ρόλο που ενδεχομένως έχει παίξει η θάλασσα και θα γίνει παρέμβαση ως συνέχεια του έργου. Για ό,τι συνδέεται με ανθρώπινη δραστηριότητα χρειάζεται άλλου είδους μελέτη.

Από την πλευρά μας, θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Δεν δέχομαι όμως να παίρνει πολιτική διάσταση το συγκεκριμένο θέμα, εν όψει και των εξελίξεων και μάλιστα να κατηγορούμαι και χωρίς ακόμα να έχουν γίνει δίκες, να με δικάζουν κιόλας για τις σαΐτες -δικηγόροι και δημόσια. Αυτά δεν με κλονίζουν, θα κάνω το καθήκον μου” σημείωσε καταλήγοντας ο περιφερειάρχης.

Εκτίμησε δε ότι επιχειρείται η δημιουργία πολιτικού κλίματος “εν όψει μιας δίκης που συνδέεται με πλαστογραφίες, παραχαράξεις κ.α.”, προσθέτοντας ότι “έχει υπάρξει πολύ μεγάλη ταλαιπωρία υπαλλήλων της Πολεοδομίας, με δημοσιεύματα και προσπάθειες εξευτελισμού τους”.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗ

Η απάντηση της παράταξης του πρώην περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη έχει ως εξής: “Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Παναγιώτης Νίκας σε χθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Καλαμάτα, όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη από τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους της περιοχής της Μικρής Μαντίνειας σχετικά με τις απειλές που εξαπέλυσε εναντίον τους κατά τη διάρκεια του προηγούμενου Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά προσπάθησε με τη γνώριμη σε αυτόν πολιτική της «προπαγάνδας» και της «συκοφαντίας» να εμπλέξει τη «Νέα Πελοπόννησο» και τον Πέτρο Τατούλη, παρουσιάζοντας τον ως υποκινητή(!) στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο πληρεξούσιος δικηγόρος των κατοίκων κ.Χρήστος Χρυσός, είναι σύζυγος υποψήφιας Περιφερειακής Συμβούλου της «Νέας Πελοποννήσου» και ως «μαέστρος» και «εραστής» των ύβρεων και της λάσπης, προσπάθησε να μετατρέψει το ζήτημα σε πολιτικό θέμα.

Αφήστε κ.Περιφερειάρχη τις πολιτικές του «τσάμπα μάγκα» και προχωρήστε γρήγορα στην επίλυση του πολύ σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζουν κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής, με κίνδυνο να χαθούν περιουσίες αλλά και ανθρώπινες ζωές.

Σταματήστε επιτέλους το χαβαλέ… και σοβαρευτείτε!”.