Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 18:02

Δεν έχει απαντήσει ακόμη η Πολεοδομία στον περιφερειάρχη για αυθαίρετα και καταπατήσεις στη Μικρή Μαντίνεια

ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
Μια εβδομάδα έχει συμπληρωθεί από το έγγραφο του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, προς την Πολεοδομία της Καλαμάτας, το οποίο κοινοποιήθηκε και στην εισαγγελία, για το αν υπάρχουν καταπατήσεις του αιγιαλού σε παραλιακή περιοχή της Μικρής Μαντίνειας, αν είναι νόμιμες οι οικοδομικές άδειες, αν έχει διασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση των κατοικων και επισκεπτών προς τη θάλασσα. Απάντηση στο έγγραφο δεν υπάρχει ακόμη, όπως άφησε να εννοηθεί σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Ο περιφερειάρχης ζήτησε τα στοιχεία από την Πολεοδομία, μετά από το εξώδικο που έστειλαν στην Περιφέρεια κάτοικοι και επαγγελματίες της Μικρής Μαντίνειας, ζητώντας την προστασία της περιοχής από το Messinian Bay μέχρι την είσοδο του παραλιακού οικισμού από τη διάβρωση της θάλασσας...

“Έχω πει στην Πολεοδομία να απαντήσει, να καταγράψει τις ανάγκες και τα δεδομένα που υπάρχουν και να απαντήσει υπηρεσιακά, ό,τι προβλέπεται”, δήλωσε συγκεκριμένα σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Kalamata Journal.

“Δεν μπορώ να απαντήσω αν υπάρχουν θέματα νομιμότητας” είπε ακόμη ο δήμαρχος και εξήγησε πως δεν γνωρίζει αν έχουν υπαχθεί κατασκευές στο νόμο των αυθαιρέτων. Ο κ. Βασιλόπουλος πρόσθεσε ότι η Πολεοδομία θα τον ενημερώσει σχετικά και ότι “τα ίδια στοιχεία που θα φέρουν σε μένα θα αποστείλουν και στον περιφερειάρχη”. 

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας με το έγγραφό του στην Πολεοδομία, που κοινοποιήθηκε στην εισαγγελία Καλαμάτας, ζητά τα εξής:

“1. Αν υπάρχουν ζητήματα καταπατήσεων με τον αιγιαλό στη συγκεκριμένη περιοχή της Τ.Κ. Μ.

Μαντίνειας.

  1. Αν έχουν εκδοθεί νομίμως οικοδομικές άδειες στις ιδιοκτησίες στην υπό εξέταση περιοχή.

Αν όχι, να μας γνωρίσετε αν έχουν νομιμοποιηθεί ή έχει κινηθεί διαδικασία νομιμοποίησης κατασκευών.

  1. Αν έχει διασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων και επισκεπτών προς τη θάλασσα, σύμφωνα με το άρθρο 23 του Ν. 1337/83 δεδομένου των εμπειριών μας από το Μάτι Αττικής”.

Στ.Μ.