Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 16:23

Πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης για ολοκληρωμένες υποδομές προσβασιμότητας στην Καλαμάτα ετοιμάζει ο Δήμος

Σωτήρης Αποστολόπουλος, Θανάσης Βασιλόπουλος Σωτήρης Αποστολόπουλος, Θανάσης Βασιλόπουλος

ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ 
Σχέδιο για την ανάδειξη της Καλαμάτας ως πόλης και προορισμού με όλο το πλέγμα των υποδομών για την άνετη και ασφαλή προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρίες και κινητικές δυσκολίες ξεκινά να ετοιμάζει ο Δήμος Καλαμάτας, με τη συνεργασία του Κέντρου Αποκατάστασης “Διάπλαση” και με σκοπό να προσελκύσει ευρωπαίους πολίτες που αναζητούν περιοχές με αυτές τις υποδομές για τις διακοπές τους. Για το μεγάλο αυτό έργο έκαναν ανακοινώσεις σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος και ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της “Διάπλασης” Σωτήρης Αποστολόπουλος, ως εκπρόσωπος του Γιάννη Τασσιόπουλου, που είναι ένας εκ των ιδιοκτητών του Κέντρου Αποκατάστασης. Ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος ανακοίνωσε ότι για την πρόταση αυτή ενημέρωσε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, ο οποίος κάλεσε το Δήμο να προχωρήσει στην εκπόνηση των απαραίτητων προμελετών για να αξιολογηθεί η έγκριση χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης…

Ο τίτλος του έργου, ανακοίνωσε ο δήμαρχος, είναι “Καλαμάτα: Προσβασιμότητα στη Ζωή”. Ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε πως αποτελεί προεκλογική δέσμευση της δημοτικής αρχής η ανάδειξη της Καλαμάτας ως φιλικής πόλης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής για την υλοποίηση αυτής της δέσμευσης, συνέχισε ο δήμαρχος, παίρνει ισχυρότερη ώθηση με πρόταση που κατατέθηκε από τη “Διάπλαση” στο Δήμο, για την ανάδειξη της Καλαμάτας ως πόλης πρότυπο όσον αφορά στην προβασιμότητα των αμεα. 

Ο κ. Βασιλόπουλος ευχαρίστησε τη “Διάπλαση” για την πρότασή της αλλά και για την αποδοχή της πρόσκλησης να γίνει το Κέντρο Αποκατάστασης άμισθος σύμβουλος του Δήμου όσον αφορά την προετοιμασία αυτού του έργου. 


Σωτήρης Αποστολόπουλος, Θανάσης Βασιλόπουλος, Νεκτάριος Γιαννόπουλος

Επιπλέον ο δήμαρχος έκανε κάλεσμα στους επαγγελματίες και τους κατοίκους της πόλης να παρουσιάσουν προτάσεις προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής. 

Ο δήμαρχος ακόμη σημείωσε ότι η βελτίωση της προσβασιμότητας θα είναι ένα έργο διαρκές, θα ξεκινήσει με τη δημιουργία υποδομών στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου. Θα συνεχιστεί στο κέντρο της πόλης. Θα επεκταθεί στη συνέχεια στις γειτονιές. 

Τέλος ο δήμαρχος είπε ότι είναι έργο όχι τοπικής αλλά εθνικής σημασίας και πως με αυτό η Καλαμάτα θα μπει δυναμικά στο διεθνή χάρτη του ιατρικού τουρισμού. 

Ο κ. Αποστολόπουλος, από τη Διάπλαση, από την πλευρά του μετέφερε μήνυμα του κ. Τασσιόπουλου, στο οποίο σημειώνεται η ικανοποίηση για την αποδοχή από το Δήμο της πρότασης να γίνει η Καλαμάτα πρότυπο προσβασιμότητας. Η Διάπλαση, επισημαίνεται στο μήνυμα, παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες στα άτομα με αναπηρίες και όχι μόνο. Και ακόμη τονίζεται ότι κάθε χρόνο η Διάπλαση περιθάλπει περισσότερους από 1.000 ασθενείς από άλλες χώρες, οι οποίοι ξανάρχονται, ικανοποιημένοι από το επίπεδο των υπηρεσιών του Κέντρου Αποκατάστασης και με θαυμάσιες εντυπώσεις από την πόλη της Καλαμάτας. 

Τέλος στο μήνυμα σημειώνεται ότι η Διάπλαση θα είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια και θα στηρίξει τη δημοτική αρχή Καλαμάτας. 

Από τη Διάπλαση στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε και ο γενικός διευθυντής του Κέντρου Αποκατάστασης, Νεκτάριου Γιαννόπουλου. 

Στ.Μ.