Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021 09:58

Υπηρεσίες Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας θα αναθέσει με ασαφή κριτήρια σε εξωτερικό συνεργάτη η Φάρις

Ο πρόεδρος της Φάρις, Παντελής Δρούγας Ο πρόεδρος της Φάρις, Παντελής Δρούγας

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας “Φάρις” θεωρεί, όπως προέκυψε κατά την συζήτηση στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ότι το πραγματικά σημαντικό πολιτιστικό έργο που παρουσιάζει δεν προβάλλεται επαρκώς από τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. Αποφασίστηκε, για να γίνεται επαρκής προβολή, να ανατεθούν υπηρεσίες γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας σε εξωτερικό συνεργάτη. Όμως συγκεκριμένα κριτήρια για την επιλογή του εξωτερικού συνεργάτη δεν έχουν τεθεί. Μεταξύ των άλλων εντύπωση προκάλεσε…

...η θέση του προέδρου της Φάρις, Παντελή Δρούγα, ότι η επιλογή του εξωτερικού συνεργάτη θα γίνει από τους καλλιτεχνικούς διευθυντές των Σχολών της Φάρις, γιατί εκείνοι ξέρουν τι χρειάζεται να προβληθεί και εκείνοι θα έχουν την άμεση επαφή μαζί του. Δηλαδή οι καλλιτεχνικοί διευθυντές θα επιλέξουν και ο πρόεδρος θα βάλει την υπογραφή για να γίνει η ανάθεση. Τελικά, ύστερα από πίεση που άσκησε ιδίως ο Γιώργος Σωφρονάς, δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Βασίλη Τζαμουράνη, συμφωνήθηκε πριν υπογράψει ο πρόεδρος της Φάρις την ανάθεση να ξανάρθει το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις, ώστε οι σύμβουλοι να εκφράσουν την άποψή τους για την εισήγηση που θα κάνουν οι καλλιτεχνικοί διευθυντές. 

Ο Γιώργος Σωφρονάς δήλωσε πως δεν τεκμηριώνεται ότι οι καλλιτεχνικοί διευθυντές μπορούν να κάνουν καλύτερη επιλογή από το Διοικητικό Συμβούλιο για την ανάθεση υπηρεσιών που δεν έχουν καλλιτεχνικό αντικείμενο αλλά αφορούν το έργο της επικοινωνίας. Συμφώνησε πάντως ότι η Φάρις έχει ανάγκη καλύτερης προβολής του έργου της, κάτι που υπογράμμισε και ο Τάσος Πολυχρονόπουλος, εκπρόσωπος της παράταξης του Βασίλη Κοσμόπουλου. Πρόσθεσε όμως ο Τάσος Πολυχρονόπουλος ότι πρέπει να καταστεί ξεκάθαρο ότι ο εξωτερικός συνεργάτης δεν θα διευρύνει το αντικείμενο του πέρα από την επικοινωνία, κάτι που παρατήρησε ότι συνέβη στο παρελθόν με αποτέλεσμα η επικοινωνία να μπερδευτεί και με τις πολιτικές της Φάρις με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα. 

Η σύμβαση που θα υπογραφεί θα έχει διάρκεια μέχρι το τέλος του 2021. Και όπως είπε ο πρόεδρος της Φάρις κ. Δρούγας, εάν η συνεργασία κριθεί αποδοτική θα ακολουθήσει νέα σύμβαση μακράς διάρκειας. Η αμοιβή της σύμβασης θα είναι 10.000 ευρώ. 

Όπως σημειώνεται στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις, “το αντικείμενο της σύμβασης, ενδεικτικά, θα έχει να κάνει με τις παρακάτω υπηρεσίες :

1) Εφαρμογή πλάνου προβολής με κάθε πρόσφορο μέσω και διαχείριση υλικού επικοινωνίας, σχετικά με τις

καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και δράσεις των τομέων της ΦΑΡΙΣ .

2) Επαφές και συνεργασία με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με σκοπό την προβολή των εκδηλώσεων, την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των δημοτών.

3) Διεκπεραίωση ενεργειών για την οργάνωση των συνεντεύξεων τύπου

4) Προώθηση ενημερωτικών δελτίων τύπου για τα social media

5) Λήψη και εκτύπωση φωτογραφικού υλικού, που αφορά τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις – δράσεις της

επιχείρησης, καθώς και την επιμέλεια αρχειοθέτησης αυτού.

6) Παρακολούθηση του ημερήσιου περιοδικού και ηλεκτρονικού τύπου, αποδελτίωση και τήρηση αρχείου

δημοσιευμάτων

7) Σχεδιασμό και προώθηση διαφημιστικού υλικού

Όλα τα ανωτέρα θα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους τομείς της επιχείρησης και τους Καλλιτεχνικούς Διευθυντές αυτών”.

Στην απόφαση δεν αναφέρεται τίποτα για τα προσόντα που πρέπει να έχει ο εξωτερικός συνεργάτης. 

Στ.Μ.