Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 11:21

Παρέμβαση της Αντιφασιστικής Καλαμάτας για οικογένειες προσφύγων στη Σπάρτη που πετιούνται στο δρόμο

Μια εικόνα για το πως είναι να ζει κάποιος πεταμένος στο δρόμο, χωρίς τίποτα πέρα από μια κουβέρτα και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, έδωσε το πρωί η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας, σε παρέμβαση αλληλεγγύης που πραγματοποίησε έξω από το Διοικητήριο της Καλαμάτας, για τις οικογένειες με τους 50 πρόσφυγες, στη Σπάρτη, οι οποίοι πετιούνται στο δρόμο...

Κανένας και καμία μόνη μέσα στην πανδημία, τονίζει η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας και ζητά αξιοπρεπή στέγη για όλους και όλες. 

Σε σχετικό κείμενο με τίτλο “Σπάρτη: 50  πρόσφυγες – προσφύγισσες πετιούνται από τους «υπεύθυνους» στο δρόμο…” σημειώνονται τα εξής: “Σήμερα Δευτέρα 1η Μάρτη 2021 το πρωί 50 πρόσφυγες (οικογένειες με παιδιά) πρόκειται να βρεθούν στο δρόμο, μετά το κλείσιμο της δομής από τον ΔΟΜ (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης).

Η δομή που λειτούργησε στο κέντρο της Σπάρτης από τα τέλη περίπου Νοέμβρη του 2019 ως και σήμερα, κλείνει στο πλαίσιο της γενικότερης αντιμεταναστευτικής πολιτικής που εφαρμόζει η ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ.

Οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες/ισσες ενώ έχουν πάρει άσυλο μόνο ορισμένα μέλη των οικογενειών τους έχουν λάβει τα απαιτούμενα έγγραφα. Επομένως, εφόσον υπάρχουν μέλη αυτών των οικογενειών που δεν έχουν λάβει τα χαρτιά τους παραμένουν εγκλωβισμένοι. Μέσα σε αυτό το κλίμα πετάγονται κυριολεκτικά στο δρόμο, χωρίς καμιά προστασία και χωρίς φυσικά τα πενιχρά επιδόματα που έπαιρναν μέχρι χτες.

Αν συμβεί αυτό, θα ‘ναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για τη Σπάρτη, αλλά πρωτίστως για τους ίδιους τους πρόσφυγες που θα αναγκαστούν να επιβιώσουν στο δρόμο εν μέσω χειμώνα και της πανδημίας του κορονοϊού. 

Αυτό φυσικά δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να αφήσουμε να συμβεί. Να συνδράμουμε όλοι - όλες ώστε να αποτραπεί μια τέτοια άσχημη εξέλιξη.

Η Έμπρακτη Αλληλεγγύη να δείξει για άλλη μια φορά ότι είναι παρούσα.

Καμιά Μόνη – Κανένας Μόνος μέσα στην Πανδημία!!!

Δικαίωμα αξιοπρεπούς στέγης σε όλες και όλους!!!

Αλληλεγγύη από την Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας”.