Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 02:34

Τα λύματα έδειξαν ότι στην Καλαμάτα αυτή την περίοδο μπορεί να φτάνουν και τους 600 όσοι έχουν κολλήσει covid-19

“ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ” 
Σοβαρή ανησυχία προκαλεί ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, σύμφωνα με την οποία αυτή την περίοδο τα άτομα που έχουν κολλήσει κορονοϊό στην καλαμάτα μπορεί να φτάνουν και τα 600. Αυτό δείχνει μέτρηση που έγινε στα λύματα του Βιολογικού Καθαρισμού. 

Συγκεκριμένα ο Δήμος Καλαμάτας ανακοίνωσε: “Εργαστηριακή ανάλυση δείγματος από την είσοδο του Βιολογικού Καθαρισμού της Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε στις 4-5 Μαρτίου 2021, προκειμένου να διαπιστωθεί πιθανή ανίχνευση SARS-CoV-2, στο πλαίσιο των τακτικών εβδομαδιαίων ελέγχων. Το δείγμα ελήφθη στις 3 Μαρτίου 2021.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα από τα «Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε.» για λογαριασμό της Δ.Ε.Υ.Α. Καλαμάτας, στο υπ’ αριθμ. 31094088 δείγμα από την είσοδο του Βιολογικού ανιχνεύθηκε αυξημένο ιικό φορτίο SARS-CoV-2.

Σύμφωνα με τα διεθνή μαθηματικά μοντέλα, με τα οποία προσεγγίζεται η συσχέτιση θετικών στον ιό κρουσμάτων και η παρουσία του ιού στα λύματα, λαμβάνοντας υπόψη τον ημερήσιο όγκο των λυμάτων που δέχεται η μονάδα επεξεργασίας, από το εργαστήριο υπολογίζεται αδρά και με μεγάλα ποσοστά αβεβαιότητας ότι υπάρχουν στον εξυπηρετούμενο πληθυσμό περί τους 600 φορείς/ασθενείς”.