Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 14:02

Δείγματα από Βέργα, νότια πόλη, βόρεια πόλη, αγωγό Μεσσήνης για ανίχνευση κορονοϊού στα λύματα

ΔΕΥΑΚ-ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Δείγματα από διάφορα σημεία της αποχέτευσης λυμάτων της Καλαμάτας λήφθηκαν χθες και σήμερα, προκειμένου να αναλυθεί η ύπαρξη κορονοϊού και οι περιοχές της πόλης όπου ενδεχομένως το ιικό φορτίο είναι πιο αυξημένο. Οι απαντήσεις θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 10 Μάρτη…

Σχετικά ο Δήμος Καλαμάτας ανακοίνωσε σήμερα: “Εν αναμονή των εργαστηριακών αποτελεσμάτων νέων δειγματοληψιών προκειμένου να διαπιστωθεί πιθανή ανίχνευση SARS-CoV-2, σε συνέχεια προηγούμενης μέτρησης που εμφάνισε αυξημένο ιικό φορτίο, είναι η ΔΕΥΑ Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα χθες, Κυριακή 7 Μαρτίου 2021, ελήφθη αντιπροσωπευτικό δείγμα από το Βιολογικό Καθαρισμό Καλαμάτας. Σήμερα, Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021, ελήφθησαν δείγματα από διάφορα σημεία του δικτύου ακαθάρτων, όπως τη Βέργα, το κεντρικό αντλιοστάσιο νότιας πόλης, από φρεάτιο που οδηγούνται τα λύματα από τη βόρεια πόλη, από τον αγωγό της Μεσσήνης και από το χώρο εκφόρτωσης βοθρολυμάτων από βυτιοφόρα.

Τα δείγματα έχουν αποσταλεί στα «Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε.»  και τα αποτελέσματα αναμένονται την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021”.