Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012 18:04

Ινδονήσιοι διπλωμάτες στο δήμαρχο Καλαμάτας για συνεργασία στα πολιτιστικά

Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΙΑΝ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ
Επαφές με το δήμαρχο Καλαμάτας είχε σήμερα αντιπροσωπεία της Πρεσβείας της Ινδονησίας στην Ελλάδα, με κύριο θέμα τη δημιουργία σχέσης στον τομέα του πολιτισμού.

Ο δήμαρχος μετά τη συνάντηση επανέλαβε ότι η Καλαμάτα έλκει το ενδιαφέρον των ξένων αντιπροσωπειών ισχυρών κρατών, που επιδιώκουν να αναπτύξουν επιχειρηματικούς, εμπορικούς, πολιτιστικούς δεσμούς…
Επικεφαλής των διπλωματών από την Πρεσβεία της Ινδονησίας ήταν η γραμματέας της Πρεσβείας, Jani Mediawati Sasanti, και όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ώστε χορευτική ομάδα από τη χώρα της να λάβει μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.
Συμφωνήθηκε να διοργανωθεί μια συνάντηση στην Καλαμάτα για να γίνει συζήτηση σε συγκεκριμένη βάση για τους τομείς στους οποίους μπορεί να υπάρξει συνεργασία, ενώ ενδέχεται να προωθηθεί και η αδελφοποίηση με έναν Δήμο της Ινδονησίας.
Ο δήμαρχος κ. Νίκας αναφέρθηκε και στην αδελφοποίηση της Καλαμάτας με την κινεζική Σιάν, τονίζοντας ότι η κρίση δεν έχει «παγώσει» το συγκεκριμένο θέμα και αντίθετα τόσο η Καλαμάτα και η χώρα μας όσο και η Κίνα με τη Σιάν επιθυμούν και επιδιώκουν να γίνουν ουσιαστικά βήματα.
Σε αυτό το πλαίσιο ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι τον Μάρτιο του 2013 θα επισκεφθεί την Καλαμάτα αντιπροσωπεία της πόλης Σιάν για να εξεταστούν διάφορα θέματα.
Όσον αφορά και πάλι την Ινδονησία, ο Δήμος αναφέρει ότι είναι «η 16η μεγαλύτερη χώρα παγκοσμίως με έκταση 1.919.440 τετραγωνικών χιλιομέτρων, είναι νησιωτικό κράτος της Νοτιοανατολικής Ασίας και απαρτίζεται από 17.508 νησιά διασκορπισμένα βόρεια και νότια του ισημερινού, εκ των οποίων τα 6.000 είναι κατοικημένα. Με πληθυσμό 237.641.326 κατοίκους, είναι η τέταρτη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο. Πρωτεύουσα της χώρας είναι η Τζακάρτα. Η ινδονησιακή οικονομία είναι η δέκατη έβδομη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, όσον αφορά το ονομαστικό ΑΕΠ και η δέκατη πέμπτη μεγαλύτερη από την ισοτιμία αγοραστικής δύναμης».