Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 08:23

“Στον αέρα” το trailer της ταινίας για το 1821 που στο μεγαλύτερο μέρος της γυρίστηκε στη Μεσσηνία

“ΑΝΕΜΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ” 
Έτοιμο είναι και παρουσιάζεται ήδη διαδικτυακά το trailer της ταινίας “Άνεμος Ελευθερίας 1821”, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας γυρίστηκε στη Μεσσηνία, στο πλαίσιο του προγράμματος “Καλαμάτα 1821 - Δρόμοι Ελευθερίας”, που υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, τη Φάρις του Δήμου Καλαμάτας και τη ViewMaster Films. Έχει ανακοινωθεί ότι η πρώτη προβολή της ταινίας θα γίνει στην Καλαμάτα…

Όπως ανακοίνωσε το πρόγραμμα “Καλαμάτα 1821 - Δρόμοι Ελευθερίας”, “το ερευνητικό πρόγραμμα «Καλαμάτα 1821: Δρόμοι Ελευθερίας» με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την κυκλοφορία του επίσημου trailer της ταινίας της ViewMaster Films και του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου «Άνεμος Ελευθερίας 1821», της μοναδικής μυθοπλαστικής ταινίας μεγάλου μήκους που γυρίστηκε με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση, και εμβληματικού παραδοτέου του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται πως η ταινία, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας γυρίστηκε στη Μεσσηνία, παρακολουθεί τη δράση του Ιωάννη Φίλωνα, ενός επινοημένου ανώτερου στελέχους της Φιλικής Εταιρείας, στην προεπαναστατική Ελλάδα. Μέσα από την ιστορία του Φίλωνα, που ταξιδεύει με το προκάλυμμα ενός εμπόρου, και τη δράση του ως Φιλικού, παρουσιάζονται πληροφορίες για την κοινωνία των αρχών του 19ου αιώνα καθώς και για την οικονομία, την καθημερινή ζωή, τις κυρίαρχες ιδέες και αντιπαραθέσεις της εποχής· όλα προϊόν σχετικής ενδελεχούς ιστορικής έρευνας.

Το σενάριο βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, και κατά ένα μεγάλο μέρος είναι εμπνευσμένο από τη δράση του Χριστόφορου Περραιβού της Φιλικής Εταιρίας.

Δηλαδή εκείνου του Φιλικού που ταξίδεψε στην Πελοπόννησο πριν την επανάσταση με σκοπό να συμφιλιώσει τις Μανιάτικες οικογένειες και συνακόλουθα να προετοιμάσει το έδαφος για την απελευθέρωση των Ελλήνων.

Τo trailer είναι διαθέσιμο στον παρακάτω σύνδεσμο. https://kalamatadromoieleftherias.gr/tv-radio/2021/03/24/freedom_wing_trailer/

https://www.youtube.com/watch?v=9DxcrvL7Nr4”.