Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 13:07

Επαναλειτούργησε σήμερα η λαϊκή της Αγίας Τριάδας

ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΕΣΤ ΑΠΟ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 
Ανταποκρίθηκαν οι καταναλωτές και επισκέφθηκαν σήμερα τη λαϊκή αγορά ειδών ελαφράς βιοτεχνίας, στο Εμπορικό Κέντρο της Αγίας Τριάδας, η οποία είχε διακόψει τη λειτουργία της στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Διοκλή, της εταιρίας που είναι υπεύθυνη για τη λαϊκή και αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Αναστάσης Σκοπετέας, με δηλώσεις του στην Kalamata Journal, η λαϊκή λειτούργησε με την τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας, ενώ στο εμπορικό κέντρο έγιναν και γρήγορα τεστ για τον κορονοϊό από Κινητή Μονάδα Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας…

Ο κ. Σκοπετέας σημείωσε ότι και τις επόμενες εβδομάδες θα γίνονται τεστ στη λαϊκή, ενώ ανέφερε ότι για την προστασία της υγείας και την τήρηση των αποστάσεων που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα,  στη λαϊκή λειτουργούν οι μισοί από τους πάγκους, συμμετέχει το 50% των εμπόρων. 

Για την τήρηση των μέτρων το προσωπικό του Διοκλή επιτηρούσε τη λειτουργία της λαϊκής. 

Ο διευθυντής του Διοκλή, Δημήτρης Λαμπρόπουλος, επίσης υπογράμμισε ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια και τηρούνται όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας, κάτι όμως που σημείωσε ότι έχει οικονομικές συνέπειες για την επιχείρηση. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι τα έσοδα του Διοκλή από πέρσι τον Μάρτη μέχρι το τέλος του 2020 μειώθηκαν κατά σχεδόν 100.000 ευρώ, κάτι που αντιστοιχεί στο 25% των ετήσιων εσόδων. Ειδικότερα ανέφερε ότι ο Διοκλής αναγκάστηκε να διακόψει τη λειτουργία της λαϊκής της Αγίας Τριάδας και να στερηθεί σημαντικά έσοδα, μείωσε κατά 40% τα ενοίκια των πληττόμενων επιχειρήσεων του Βιοτεχνικού Πάρκου και γενικά εφάρμοσε όλα τα μέτρα της πολιτείας, ενώ, αντίθετα, το πλαίσιο δεν του επέτρεψε να επωφεληθεί από μέτρα στήριξης, όπως είναι η επιστρεπτέα προκαταβολή ή φορολογικές ελαφρύνσεις και ρυθμίσεις. 

Στ.Μ.