Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 17:21

Ενεργειακή Κοινότητα Καλαμάτας: Πρόεδρος ο δήμαρχος, αντιπρόεδρος ο Κώστας Αθανασόπουλος

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος με τον αντιδήμαρχο Νίκο Μπασακίδη, ο οποίος έχει εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την ίδρυση της Ενεργειακής Κοινότητας ΚαΛαμάτας Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος με τον αντιδήμαρχο Νίκο Μπασακίδη, ο οποίος έχει εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την ίδρυση της Ενεργειακής Κοινότητας ΚαΛαμάτας

Τη διοίκηση της Ενεργειακής Κοινότητας Καλαμάτας, που μόλις απέκτησε νομική υπόσταση -αστικός συνεταιρισμός- παρουσίασε το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Πρόεδρος της Ενεργειακής Κοινότητας είναι ο ίδιος, αντιπρόεδρος ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Κώστας Αθανασόπουλος, γραμματέας ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παύλος Κλάδης και ταμίας ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Παναγιώτης Βασιλόπουλος…

Μέλη της διοίκησης της Ενεργειακής Κοινότητας είναι ο πρόεδρος του Διοικλή, αντιδήμαρχος Αναστάσης Σκοπετέας, ο πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς Τάσος Αγγελής και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ηλίας Γυφτέας. 

Στην Εξελεγκτική Επιτροπή της Ενεργειακής Κοινότητας μέλη είναι οι αντιδήμαρχοι Νίκος Μπασακίδης, Σαράντος Μαρινάκης και Γιώργος Φάβας, ο πρόεδρος της Φάρις Παντελής Δρούγας και ο εκλεγμένος με το συνδυασμό του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Δημήτρη Κουκούτση, Γιάννης Δούβας, ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης. 

Όπως προκύπτει από τη σύνθεση της διοίκησης, μέλη του συνεταιρισμού της Ενεργειακής Κοινότητας είναι εκτός από το Δήμο Καλαμάτας, η μονομετοχική εταιρία του Δήμου Διοκλής, ο Αθλητικός Οργανισμός, η Κεντρική Αγορά, οι Σχολικές Επιτροπές. 

Ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι η ίδρυση της Ενεργειακής Κοινότητας ήταν ένα στοίχημα της δημοτικής αρχής. Είπε ότι σκοπό έχει την αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας, την παραγωγή, αποθήκευση, ιδιοκατανάλωση, διανομή και προμήθειας ενέργειας, τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας κ.ά

Ακόμη ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε ότι η Ενεργειακή Κοινότητα μπορεί να χρηματοδοτηθεί για έργα από το πρόγραμμα Ηλέκτρα, με προϋπολογισμό 500 εκατ. ευρώ, καθώς και από το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Τέλος είπε ότι θα διοργανωθεί ενημερωτική εκδήλωση για τις ενεργειακές κοινότητες με το ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας”.