Τρίτη, 06 Απριλίου 2021 07:44

“Προφανώς και δεν συμφωνούμε” επανέλαβε ο δήμαρχος για την ανασκαφή στο δρόμο της Υπαπαντής

“Προφανώς και δεν συμφωνούμε” επανέλαβε ο δήμαρχος για την ανασκαφή στο δρόμο της Υπαπαντής

“Το τι έχει συμβεί στο ενδιάμεσο και τις απόπειρες αιφνιδιασμού που προηγήθηκαν είναι κάτι που θα το δούμε σε επόμενο χρόνο, δεν είναι της παρούσης” είπε χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, επαναλαμβάνοντας ότι “προφανώς και δεν συμφωνούμε” με την επέκταση της ανασκαφής για τις αρχαιότητες της Υπαπαντής πέραν της νοτιοανατολικής γωνίας της πλατείας στην οδό Χρυσοστόμου Θέμελη…

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι “τα έγγραφα και οι ημερομηνίες πάνω στα έγγραφα λένε πάντα την αλήθεια. Τα αναφέρω όμως για να μην νομίζει κανείς ότι μπορούν να παίζουν παιχνίδια και τελικά να αποβούν ζημιογόνα για την πόλη”. 

Ο κ. Βασιλόπουλος πρόσθεσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει αποφασίσει για την πραγματοποίηση ανασκαφής στη Χρυσοστόμου Θέμελη: “Βγήκε ποτέ καμία απόφαση που να σχετίζεται με τη συγκεκριμένη οδό; Όχι. Εμείς προφανώς και δεν συμφωνούμε. Ποτέ δεν υποστηρίξαμε κάτι τέτοιο, να κλείσει δηλαδή ο δρόμος. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μιλάει για το νοτιοανατολικό μέρος της πλατείας”. 

Επιπλέον ο δήμαρχος σχολίασε: “Να σας ενημερώσω, αν και είμαι βέβαιος ότι κάποιοι θα γνωρίζετε, ότι έχουμε ήδη αλληλογραφία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, με την προϊσταμένη, όπως επίσης και με τη Διαχειριστική Αρχή και όλα αυτά προφανώς κοινοποιούνται στο υπουργείο. Το αναφέρω αυτό για να είμαστε όλοι ειλικρινείς. Λοιπόν όχι κινήσεις εντυπωσιασμού ή πρόχειρες εκτιμήσεις για το πότε και πως. Έχουν ζητηθεί, επειδή μας ήρθε ένας προϋπολογισμός και στο περίπου μια εκτίμηση για το πότε μπορεί να ξεκινήσει το έργο,  συγκεκριμένα στοιχεία από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, αναλυτικά όπως προβλέπεται για να αξιολογηθούν από τις Υπηρεσίες και σε συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή και εδώ είμαστε να έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του για το έργο της ανάπλασης και της ανασκαφικής εργασίας”. 

Στ.Μ.