Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 12:36

Κοσμόπουλος: Να διερευνηθεί αν μπορεί να γίνει πολυώροφο πάρκινγκ αυτοκινήτων στο κέντρο της Καλαμάτας

Σε 250 ανέρχονται οι θέσεις στάθμευσης που καταργούνται στο κέντρο της Καλαμάτας, λόγω αναπλάσεων που ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο Βασίλης Κοσμόπουλος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, τόνισε ότι όταν η προηγούμενη δημοτική αρχή αποφάσισε να γίνουν αυτές οι αναπλάσεις δεν αναζήτησε λύση για την αναπλήρωση των θέσεων στάθμευσης που θα καταργηθούν, με αποτέλεσμα τώρα που θα γίνουν τα έργα να δημιουργηθούν προβλήματα πρόσβασης. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας πρότεινε να διερευνηθεί από το Δήμο πρόταση για την δημιουργία πολυώροφου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων σε εγκαταλειμμένο οικοδόμημα στη συμβολή της Αναγνωσταρά με την Κολοκοτρώνη. Επιπλέον σημείωσε ότι η πρότασή του, για τη δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης στην κεντρική πλατεία, δικαιώνεται και από το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας…

Ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, απάντησε ότι λύσεις για την κινητικότητα στην πόλη θα περιλαμβάνει το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Είπε ότι το επόμενο διάστημα θα ανατεθεί κυκλοφοριακή μελέτη, ενώ σημείωσε ότι έχει συγκροτηθεί και επιτροπή από υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου που θα αξιολογήσει την κατάσταση και θα προτείνει αν μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις στάθμευσης.

Ο Βασίλης Κοσμόπουλος ανέφερε σχετικά κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας: “Έχουμε τονίσει πολλές φορές τόσο σε δημόσιες παρεμβάσεις μας όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι στο σχεδιασμό της λειτουργίας της πόλης η κυκλοφοριακή μελέτη, η συγκοινωνιακή μελέτη και το Σ.Β.Α.Κ οφείλουν να προηγούνται των αποφάσεων για τις αναπλάσεις των οδών της πόλης.

Οι αναπλάσεις όμως των οδών Σφακτηρίας, Αναγνωσταρά, Κολοκοτρώνη και των καθέτων σε αυτές αποφασίστηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή με αποκλειστικό γνώμονα την ύπαρξη χρηματοδότησης και χωρίς να έχουν γίνει οι πιο πάνω μελέτες με αποτέλεσμα να μην έχει δοθεί λύση αφ’ ενός για τη χωροθέτηση των καταργούμενων 250 θέσεων στάθμευσης των κατοίκων της περιοχής και αφ’ ετέρου για την ομαλή προσέγγιση της περιοχής από τους επισκέπτες και τους εργαζομένους σε αυτή.

Η εκπόνηση μάλιστα συγκοινωνιακής και κυκλοφοριακής μελέτης η οποία έχει πολλές φορές αναγγελθεί κατά το παρελθόν κατάντησε να γίνει πρωταπριλιάτικο αστείο.

Τι προτίθεται να κάνει η δημοτική αρχή για την εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης για τους κατοίκους της περιοχής ;

Προτίθεται να διερευνήσει την περίπτωση της ανέγερσης πολυωρόφου χώρου στάθμευσης στη θέση του ισόγειου ανεκμετάλλευτου κτιρίου επί των οδών Κολοκοτρώνη και Αναγνωσταρά καθώς τα υπάρχοντα περιμετρικά ελεύθερα οικόπεδα δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν περισσότερα από 50 αυτοκίνητα ;

Θέλουμε να θυμίσουμε ότι πριν από την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της πόλης είχαμε προτείνει την κατασκευή στο βόρειο τμήμα αυτής υπογείου παρκινγκ 300 περίπου θέσεων (βλέπε ρεπορτάζ στον τοπικό τύπο στις 8/5/2010 και στις 1/7/2010) αλλά η πρότασή μας αυτή απερρίφθη από τον προηγούμενο δήμαρχο ο οποίος δρούσε πάντα αποσπασματικά ανάλογα με τις υπάρχουσες χρηματοδοτήσεις και όχι με γνώμονα τη μελλοντική εξέλιξη της πόλης.

Σήμερα βέβαια το Σ.Β.Α.Κ. ,του οποίοι ολοκληρώθηκε η Α’ Φάση, στην παράγραφο 9.4.1.9 αναφέρει ότι : «Σε μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, προτείνεται η κατασκευή υπογείων χώρων στάθμευσης κάτω από πλατείες, προκειμένου να ισοσκελιστεί το ισοζύγιο προσφοράς στάθμευσης, εξαιτίας της απώλειας θέσεων παρά την οδό που αναμένεται να επέλθει από το συνιστώμενο αποκλεισμό του κέντρου για τα μηχανοκίνητα οχήματα».

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Στον Βασίλη Κοσμόπουλο αρχικά απάντησε ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης και στη συνέχεια ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, που σημείωσε ότι η βελτίωση της ποιότητας ζωής στην συνδέεται με απόδοση περισσότερος χώρων στους πεζούς, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των θέσεων στάθμευσης. Είπε λοιπόν ο δήμαρχος ότι είναι επιβεβλημένο να γίνουν αναπλάσεις, ενώ πρόσθεσε ότι θέματα κινητικότητας που θα δημιουργηθούν από τα έργα αυτά θα αντιμετωπιστούν μέσα από τις προτάσεις του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. 

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι “έχω προαναγγείλει ότι μέσα στο επόμενο διάστημα ο Δήμος θα προχωρήσει στην εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης που θα προσδιορίσει την ελεγχόμενης στάθμευση και θα προτείνει χώρους στάθμευσης λαμβάνοντας υπόψη όλα τα μελλοντικά έργα ανάπλασης, με προτεραιότητα την εξυπηρέτηση περιοίκων και μόνιμων”. 

Ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα σχετικά με τα οικόπεδα τα οποία ο Δήμος θα μπορούσε ενδεχομένως να εκμισθώσει για τη λειτουργία θέσεων στάθμευσης. Είπε συγκεκριμένα ότι η νομοθεσία προβλέπει πως η αποζημίωση του ιδιοκτήτη είναι μόλις ένα ευρώ ανά θέση για το χρόνο, κάτι που δεν συνιστά κίνητρο ώστε οι ιδιοκτήτες να διαθέσουν τα οικόπεδά τους στους Δήμους. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι καταβάλλεται προσπάθεια από το Δήμο ώστε αυτό το ποσό αποζημίωσης να μεγαλώσει. 

Στ.Μ.