Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 08:47

Διασφάλιση χρηματοδότησης του Φεστιβάλ Χορού για τρία χρόνια

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ 
Εγκρίθηκε ομόφωνα χθες, από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας,  η προγραμματική σύμβαση για τη χρηματοδότηση του Διεθνούς Κέντρου Χορού Καλαμάτας και μέσω αυτού του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, για τα επόμενα τρία χρόνια. 

Επίσης ο πρόεδρος της Φάρις, Παντελής Δρούγας, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τον υφυπουργό Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για τη λειτουργία του Μεγάρου Χορού. Μέσω αυτής της σύμβασης θα προληφθεί καλλιτεχνικός διευθυντής για το Μέγαρο Χορού αλλά και προσωπικό για τη λειτουργία των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων…

Η προγραμματική σύμβαση για το Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας έχει συμβαλλόμενους το υπουργείο Πολιτισμού, που θα δίνει 400.000 ευρώ κάθε χρόνο για τα επόμενα χρόνια, το Δήμο Καλαμάτας που θα δίνει 150.000 ευρώ το χρόνο και την Περιφέρεια Πελοποννήσου που θα δίνει 80.000 ευρώ. 

Τόσο οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής όσο και της αντιπολίτευσης σημείωσαν ότι πρόκειται για θετική εξέλιξη και επιπλέον ανέφεραν ότι είναι σημαντικό που για πρώτη φορά συμμετέχει στη χρηματοδότηση του Διεθνούς Κέντρου Χορού και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Ωστόσο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας,  Βασίλης Κοσμόπουλος, σημείωσε ότι είχε ζητήσει να καταθέσει προτάσεις για το περιεχόμενο της προγραμματικής σύμβασης πριν αυτή οριστικοποιηθεί,  κάτι που η δημοτική αρχή δεν το εισάκουσε. 

Ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Βασίλης Τζαμουράνης, από την πλευρά του έθεσε το θέμα της λειτουργίας του Μεγάρου Χορού και ο πρόεδρος της Φάρις, Παντελής Δρούγας ανέφερε ότι είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη και σύντομα αναμένεται από το υπουργείο το κείμενο της προγραμματικής σύμβασης, μέσω της οποίας θα καταστεί δυνατή η πρόσληψη καλλιτεχνικού διευθυντή και προσωπικού. 

Σημειώνεται ότι στην προγραμματική σύμβαση για το Διεθνές Κέντρο Χορού αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος τόνισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης και η σημερινή υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, έχουν στηρίξει το Φεστιβάλ Χορού με τις ενέργειές τους για τη χρηματοδότηση του θεσμού. Επιπλέον ο δήμαρχος σημείωσε ότι αξίζουν ευχαριστίες και προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, για τη συμμετοχή και της Περιφέρειας, από φέτος, στη χρηματοδότηση του θεσμού. 

Στ.Μ.