Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 17:36

Η Σταυρούλα Αγρίου αν. γενική διευθύντρια του Δήμου Καλαμάτας

Με απόφασή του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, όπως ανακοινώθηκε από τη δημοτική αρχή, ορίστηκε σήμερα αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του Δήμου η Σταυρούλα Αγρίου, η οποία θα συνεχίσει να ασκεί, παράλληλα, τα καθήκοντα της διευθύντριας της Πολεοδομίας. Είχε προηγηθεί απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Νικόλαου Παπαθεοδώρου, ο οποίος αποδέχτηκε ειδική διοικητική προσφυγή της Σταυρούλας Αγρίου, για "παράλειψη οφειλόμενης  νόμιμης ενέργειας" του δημάρχου Καλαμάτας…

Ο δήμαρχος είχε ορίσει άλλο στέλεχος του Δήμου ως αναπληρώτρια γενική διευθύντρια όμως η απόφασή του κρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ως μη σύννομη, διότι το στέλεχος που είχε επιλέξει ο κ. Βασιλόπουλος είχε λιγότερα χρόνια θητείας σε διευθυντικές θέσεις σε σχέση με άλλα στελέχη του Δήμου. Μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με την οποία κρίθηκε ως μη σύννομος ο ορισμός αναπληρώτριας γενικής διευθύντριας, το στέλεχος του Δήμου που είχε επιλεγεί από τον δήμαρχο παραιτήθηκε. Επιπλέον η Σταύρουλα Αγρίου ζήτησε να τοποθετηθεί στη θέση της αναπληρώτριας γενικής διευθύντριας, ο δήμαρχος δεν απάντησε, ασκήθηκε η ειδική διοικητική προσφυγή και σήμερα έγινε ο ορισμός.

Η δημοτική αρχή ανακοίνωσε ότι η Σταυρούλα Αγρίου αναλαμβάνει καθήκοντα αναπληρώτριας γενικής διευθύντριας από αύριο, Παρασκευή 9 Απρίλη, ενώ ο “ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ευχήθηκε στη νέα Γενική Διευθύντρια καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντά της”.