Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 14:45

Καθησυχαστικός ο δήμαρχος: Θα ενταχθεί το Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ στην Καλαμάτα

ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΦΑΡΙΣ 
Δεν θα χαθεί το έργο της δημιουργίας και λειτουργίας Κέντρου Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ (ΚΔΗΦ ΑΜΕΑ) στην Καλαμάτα, διαβεβαίωσε την kalamata Journal, με αφορμή την είδηση που δημοσιεύσαμε για την απόρριψη της σχετικής αίτησης χρηματοδότησης, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε. Ο δήμαρχος μας ενημέρωσε επίσης ότι εκτός από την απόρριψη της αίτησης για το ΚΔΗΦ ΑΜΕΑ θα ακυρωθεί από την Περιφέρεια και η απόφαση χρηματοδότησης της ίδρυσης και λειτουργίας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΗΦ) Ατόμων με Άνοια, Αλτσχάιμερ. Ωστόσο πρόσθεσε και διαβεβαίωσε ότι και τα δύο αυτά έργα θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και θα χρηματοδοτηθούν με νέα διαδικασία…

Πιο συγκεκριμένα ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος μας είπε ότι λόγω της νομοθεσίας δεν μπορεί ο Δήμος Καλαμάτας και γενικά ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας. 

Έτσι λοιπόν απορρίφθηκε η αίτηση για το ΚΔΗΦ ΑΜΕΑ και θα ακυρωθεί και η απόφαση ένταξης για το ΚΗΦ. Όμως θα ξεκινήσει άμεσα νέα διαδικασία για την ένταξή τους και συγκεκριμένα ο Δήμος θα συνάψει σχετική προγραμματική σύμβαση με τη Φάρις, που είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, ώστε μέσω αυτής να χρηματοδοτηθεί η ίδρυση και λειτουργία των δύο κέντρων. Η χρηματοδότηση θα προέλθει από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Καλαμάτας. 

Ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία στους πολίτες που προσδοκούν τη δημιουργία αυτών των δύο κοινωνικών δομών, υπογραμμίζοντας ότι αυτές θα γίνουν οπωσδήποτε. 

Σημειώνεται ότι το ΚΔΗΦ ΑΜΕΑ έχει προγραμματιστεί να στεγαστεί στο Ιερατικό Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, στην οδό Αγίου Γεωργίου και το ΚΗΦ στο παλιό Δημαρχείο Καλαμάτας, στην οδό Θουκυδίδου. 

Στ.Μ.