Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 16:36

Κλειστός και σήμερα ο Δήμος Καλαμάτας ενώ σχηματίζονται οι πρώτοι λόφοι σκουπιδιών

Κλειστός και σήμερα ο Δήμος Καλαμάτας ενώ σχηματίζονται οι πρώτοι λόφοι σκουπιδιών

ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΟ Δ.Σ.
Λουκέτο και σήμερα στο κεντρικό Δημαρχείο της Καλαμάτας και την Τεχνική Υπηρεσία, στον πρώτο όροφο του Διοικητηρίου. Έκλεισαν οι πύλες στα συνεργεία του Δήμου, με αποτέλεσμα να μη βγουν για δεύτερη ημέρα τα απορριμματοφόρα και να ξεχειλίζουν πλέον οι κάδοι από σκουπίδια.

Το Σωματείο έκλεισε τις πόρτες στα δημοτικά κτήρια, στο πλαίσιο της απεργίας κατά της διαθεσιμότητας-κινητικότητας, που οδηγεί σε απολύσεις.
Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο, αλλά και Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, πράγμα που σημαίνει ότι θα δημιουργηθεί πολύ σοβαρό πρόβλημα με τα σκουπίδια. Πρόβλημα, που γίνεται μεγαλύτερο από την απαράδεκτη συμπεριφορά πολλών επαγγελματιών, οι οποίοι ενώ γνωρίζουν ότι έχει διακοπεί η αποκομιδή των απορριμμάτων, συνεχίζουν να βγάζουν τα σκουπίδια τους και μάλιστα να τα αφήνουν όπως όπως γύρω από τους κάδους.
Χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την αποστολή στοιχείων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να καλυφθούν κενά στις δημοτικές υπηρεσίες, από εργαζόμενους που βγήκαν σε διαθεσιμότητα.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Σπύρος Σαρδέλης, που υπογράμμισε την κάθετη άρνηση των εργαζομένων στη διαθεσιμότητα, την κινητικότητα και όλες τις άλλες μεθοδεύσεις που, όπως τόνισε, ισοδυναμούν με απόλυση.
Μάλιστα ο κ. Σαρδέλης κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει απόφαση για να γίνουν προσλήψεις προσωπικού, ώστε να καλυφθούν τα κενά που πραγματικά υπάρχουν, ενώ πρότεινε να βγει απόφαση για την ακύρωση των μνημονίων.
Ο πρόεδρος του Σωματείου τόνισε ότι με μεθοδευμένες ενέργειες και με πλύση εγκεφάλου από Μέσα Ενημέρωσης, το πολιτικό σύστημα με την τρόικα κατάφεραν να διαιρέσουν τους εργαζόμενους, να τους αφαιρέσουν τα δικαιώματα, να απολύσουν κόσμο και να οδηγήσουν στην καταστροφή την κοινωνία και στην αυτοκτονία πάρα πολλούς ανθρώπους.
Επιπλέον όμως ο κ. Σαρδέλης τόνισε ότι τώρα γίνεται επίθεση και στον ίδιο το θεσμό της αυτοδιοίκησης και τους αιρετούς, καθώς με τα μνημόνια και τα διάφορα μέτρα καταργείται πλέον το αυτοδιοίκητο της αυτοδιοίκησης και ο ρόλος των αιρετών.
Τέλος, σημείωσε ότι το Σωματείο έχει κάνει και κάποια κοινά βήματα με το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, υπέρ των εργαζομένων.
Στ.Μ.