Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 15:27

Άνιση η μάχη όταν δεν βοηθούν οι πολίτες - 150 εργαζόμενοι στην καθαριότητα για τα απορρίμματα 70.000 κατοίκων

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Έκκληση στους πολίτες να μην αφήνουν απορρίμματα στο δημόσιο χώρο, έκανε σήμερα η διευθύντρια της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, Κοκκωνία Γιαννοπούλου, στο πλαίσιο κινητοποίησης των υπηρεσιών Καθαριότητας και Πρασίνου στο παλιό στρατόπεδο για τη φροντίδα του χώρου. Εκεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιάννης Μπάκας, αναφερόμενος στους εργαζόμενους στην καθαριότητα τους χαρακτήρισε ήρωες, σημειώνοντας ότι και με καύσωνα και με κρύο και με βροχές και με χιόνια, φροντίζουν πάντα να είναι η πόλη σε καλή κατάσταση. Επιπλέον ο Γιάννης Μπάκας αναφέρθηκε σε δράσεις του Δήμου για την καθαριότητα και το πράσινο, σε νέα έργα και προμήθειες. Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν όργανα γυμναστικής για την άθληση των πολιτών στο βάθος της πύλης του παλιού στρατοπέδου, στη Φυτειά, στις Εργατικές Κατοικίες της Αγίας Τριάδας και αλλού…

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας τόνισε ότι η καθαριότητα αποτελεί τον πιο σημαντικό τομέα κάθε Δήμου και γι’ αυτό οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα είναι πολύτιμοι. “Η πόλη τους ευχαριστεί, τους ευχαριστώ και εγώ μέσα από την καρδιά μου”, είπε ο αντιδήμαρχος. 

Ο κ. Μπάκας ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και μέχρι το τέλος του χρόνου ο Δήμος θα έχει αποκτήσει τέσσερα καινούργια απορριμματοφόρα. Επίσης σημείωσε ότι έχει εγκριθεί η δημιουργία “πράσινου σημείου” με 400.000 ευρώ περίπου, στο οποίο οι πολίτες θα μεταφέρουν υλικά που δεν τα χρειάζονται από πλαστικό, χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί, ύφασμα κ.ά Επιπλέον ο κ. Μπάκας ανέφερε ότι έχει εγκριθεί, με 262.000 ευρώ, έργο για την ανάπτυξη δικτύου χωριστής συλλογής οργανικών αστικών αποβλήτων, ενώ, τέλος, έχει υποβληθεί πρόταση στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης για την προμήθεια ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σαρώθρων, καθώς και ενός ηλεκτρικού λεωφορείου. 

ΚΟΚΚΩΝΙΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ 

“Θέλω να απευθύνω μια έκκληση στους συνδημότες επειδή ο αγώνας που δίνουμε είναι άνισος. Στην καθαριότητα έχουμε 150 εργαζόμενους που πρέπει να αντιμετωπίσουν τα σκουπίδια που παράγουν 70.000 άνθρωποι. Ζητώ να συμπεριφερόμαστε όπως στο σπίτι μας”, σημείωσε από την πλευρά της η διευθύντρια Καθαριότητας, Κοκκωνία Γιαννοπούλου και συνέχισε: “Καταλαβαίνουμε την ανάγκη να ξεχυθούμε στις πλατείες και τα πάρκα, παρακαλούμε όμως να μην εγκαταλείπουμε τίποτα πίσω μας όταν φεύγουμε. Αυτή η συμπεριφορά έχει αντίκτυπο σε μας τους ίδιους, γιατί την επόμενη μέρα είναι αδύνατο να εξαπλωθούμε σε όλο το Δήμο για να τα μαζέψουμε. Παρακαλούμε να μαζεύουμε τα σκουπίδια μας, να τα πηγαίνουμε στον πλησιέστερο κάδο και αν είναι γεμάτος στον επόμενο”.

Τέλος η κ. Γιαννοπούλου τόνισε ότι τώρα που έρχεται το Πάσχα και κόσμος κάνει εργασίες στα σπίτια του, αν έχει να βγάλει ογκώδη απορρίμματα να μην τα εγκαταλείπει δίπλα στους κάδους αλλά να επικοινωνεί με την Υπηρεσία Καθαριότητας. Η Υπηρεσία, ανέφερε η διευθύντρια, μαζεύει τα ογκώδη χωρίς καθυστέρηση και χωρίς επιβάρυνση. Παρακάλεσε λοιπόν τους πολίτες, πριν βγάλουν ογκώδη να έρχονται σε συνεννόηση με την Υπηρεσία Καθαριότητας. 

Κατά την εξόρμηση στο παλιό στρατόπεδο ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας και ο διευθυντής των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Λιοντήρης, έκαναν εκτενείς αναφορές και σε ό,τι αφορά το πράσινο, τη φροντίδα και την ανάπτυξή του, τις οποίες θα παρουσιάσουμε σε επόμενο θέμα μας.

Στ.Μ.