Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 14:07

Με την ανάπλαση της Αναγνωσταρά οι 95 θέσεις στάθμευσης θα μειωθούν σε 25

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ 
Την εντύπωση ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί ιδιαίτερο πρόβλημα, για τους μόνιμους κατοίκους, από τη μείωση των θέσεων στάθμευσης στην οδό Αναγνωσταρά από 95 σε 25, έδωσαν οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής κατά τη συνεδρίαση, χθες, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, όπου αποφασίστηκε η κίνηση της διαδικασίας για τη διόρθωση της μελέτης του έργου ανάπλασης. Ο μεν πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης, ανέφερε ότι σε καμία πόλη δεν έχουν οι μόνιμοι κάτοικοι θέση στάθμευσης κάτω από την πολυκατοικία που μένουν. Ο δε αντιδήμαρχος, Γιάννης Μπάκας, υποστήριξε ότι στην Αναγνωσταρά οι μόνιμοι κάτοικοι με αυτοκίνητο είναι πολύ λίγοι, γιατί επί της συγκεκριμένης οδού μένουν κυρίως φοιτητές που δεν έχουν μέσο μετακίνησης…

Το θέμα της στάθμευσης έθεσε ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς, ο οποίος τόνισε ότι δημιουργείται πολύ σοβαρό πρόβλημα για τους μόνιμους κατοίκους, γιατί συνολικά με τα έργα που πρόκειται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα σε Αναγνωσταρά, Κολοκοτρώνη, Υπαπαντή, πρόκειται να καταργηθούν συνολικά 200 θέσεις στάθμευσης. Πρότεινε, για άλλη μια φορά, το μικρό πάρκινγκ του Νέδοντα, απέναντι από το Μέγαρο Χορού, να διατεθεί για τη στάθμευση αποκλειστικά των μόνιμων κατοίκων της περιοχής, αντί οι θέσεις του να καταλαμβάνονται, όπως σχολίασε, από αυτοκίνητα επιχειρήσεων που είναι προς ενοικίαση και πώληση. 

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης απάντησε ότι σύντομα θα ανατεθεί κυκλοφοριακή μελέτη που θα αντιμετωπίσει το ζήτημα στάθμευσης των μόνιμων κατοίκων με συγκεκριμένη πρόταση σε ό,τι αφορά την τιμολογιακή πολιτική. 

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτης Λύρας, μετέφερε την ανησυχία των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής της Αναγνωσταρά για το πόσο θα διαρκέσει το έργο της ανάπλασης και αν προβλέπονται και άλλες αναβολές στην έναρξή του ή καθυστερήσεις, όπως συμβαίνει τώρα με την ανάγκη διόρθωσης της μελέτης. 

Ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης δήλωσε ότι το έργο θα διαρκέσει οχτώ μήνες και θα γίνει σταδιακά. Συγκεκριμένα είπε ότι το έργο θα δουλεύεται ανά οικοδομικό τετράγωνο και οι εργασίες θα διαρκούν μία εβδομάδα, με σκοπό η όχληση να περιοριστεί χρονικά όσο γίνεται. Αναγνώρισε ότι τέτοια έργα προκαλούν αναστάτωση και ταλαιπωρία όσο εκτελούνται, πρόσθεσε όμως ότι θα δώσουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή και θα ωφελήσει όσους δραστηριοποιούνται εκεί επαγγελματικά καθώς και τους μόνιμους κατοίκους. 

Σημειώνεται ότι η μελέτη πρέπει να διορθωθεί διότι τα στοιχεία της οριζοντιογραφίας, που αντλήθηκαν από το Κτηματολόγιο, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική κατάσταση.

Στ.Μ.