Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012 18:20

Η στοχοποίηση των ελεύθερων επαγγελματιών και η άγρια φορολόγησή τους

Η στοχοποίηση των ελεύθερων επαγγελματιών και η άγρια φορολόγησή τους

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
Αναγνώστης μας με το ψευδώνυμο «Ουγκώ», προφανώς ελεύθερος επαγγελματίας, μας έστειλε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο επιστολή, στην οποία λέει ότι η κυβέρνηση, προκειμένου να εξοντώσει με τη φορολογία τους ελεύθερους επαγγελματίες, έχει εξαπολύσει μια προπαγάνδα παραπληροφόρησης εναντίον τους…

Στην επιστολή του σημειώνει τα εξής: «H κυβέρνηση κάθε φορά που θέλει να περάσει μέτρα στοχοποιεί μέσω των Κατοχικών Μέσων Μαζικής Αποβλάκωσης διάφορα επαγγέλματα, όπως κάνει τώρα εν όψει του νέου φορολογικού νομοσχεδίου με τους ελεύθερους επαγγελματίες. Βγαίνουν αγράμματοι και συστημικοί δημοσιογραφίσκοι των Αθηνών και λένε ότι όλο το βάρος των φόρων το σηκώνουν οι μισθωτοί και συνταξιούχοι και ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν πληρώνουν. Εγώ δανείζομαι στοιχεία από τον πινάκα που δημοσιεύτηκε στην «Ελευθερία» στις 14/12/2012, σελίδα 6, για τις διάφορες επαγγελματικές κατηγορίες των φορολογούμενων στη Μεσσηνία και διαιρώντας 91.683.000 ευρώ (συνολικό εισόδημα ελεύθερων επαγγελματιών) δια 3.098 ελεύθερους επαγγελματίες, βγαίνει εισόδημα 29.594 ευρώ. Αν κάνουμε και το αντίστοιχο για μισθωτούς και συνταξιούχους, δηλαδή 743.922.000 συνολικό εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων δια 48.467 μισθωτούς και συνταξιούχους, βγαίνει 15.349 ευρώ κατά κεφαλήν εισόδημα. Άρα οι ελεύθεροι επαγγελματίες πληρώνουν πολλά περισσότερα, αφού έχουν διπλάσιο κατά κεφαλήν εισόδημα! Συνολικά ναι, πληρώνουν παραπάνω φόρους οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, αφού είναι 1550% παραπάνω από τους ελεύθερους επαγγελματίες!
Και αν υποθέσουμε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες έπρεπε να δηλώνουν συνολικό εισόδημα ίσο με των μισθωτών και συνταξιούχων, δηλαδή 743.922.000, και το διαιρέσουμε με το 3.098, αριθμός ελεύθερων επαγγελματιών, το κατά κεφαλήν εισόδημα θα έβγαινε για κάθε ελεύθερο επαγγελματία 240.129 ευρώ… ΟΥΑΟΥ!
Δηλαδή, ξέρετε πάρα πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν κέρδη 240.129 ευρώ στη Μεσσηνία και τα οποία, με τα λεγόμενα των δωσίλογων κυβερνώντων, υποκρύπτουν; Ήθελα να ήξερα τι διάολο πίνετε και με τι σας ραντίζουν…!».