Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021 07:30

“Φύλλο πορείας” στα πυροσβεστικά αυτοκίνητα του Δήμου Καλαμάτας

ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ 
Σε κατάσταση τυπικής αντιπυρικής ετοιμότητας βρίσκεται από χθες ο Δήμος Καλαμάτας, ο οποίος διέθεσε τα πυροσβεστικά του οχήματα στους προέδρους των κοινοτήτων για άμεση επέμβαση σε περίπτωση πυρκαγιάς. Στα συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση αναχώρησης των οχημάτων προς τις κοινότητες του Δήμου, παρουσία του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, του διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας Δημήτρη Γεωργανά και του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας Αθανάσιου Κατσαφάδου, καθώς και του αρμόδιου αντιδήμαρχου Γιάννη Ζαφειρόπουλου…

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Δήμο Καλαμάτας, ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος σε δηλώσεις του ανέφερε: «Η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη άμυνα έναντι του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς. Ως Δήμος Καλαμάτας εμπλεκόμαστε σε όλα τα στάδια της πολιτικής προστασίας. Από την πρόληψη, των περιορισμό των συνεπειών μέχρι την αποκατάσταση.

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική – και θα μου επιτρέψετε στο πρόσωπο των Διοικητών να ευχαριστήσω όλους τους πυροσβέστες για το έργο που προσφέρουν-, σε συνεργασία με του Προέδρους των Κοινοτήτων, με τους εθελοντές, με τους φορείς, με τους  πολίτες, όλοι μαζί έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα.

Ως Δήμος στηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες. Διατηρούμε τον στόλο των οχημάτων μας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Να αναφέρω αν και είναι γνωστό ότι ο Δήμος μας, με το στόλο και τα μέσα που διαθέτει, αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πυροσβεστική δύναμη στη Μεσσηνία.

Καλή αντιπυρική περίοδο να έχουμε. Να ευχηθούμε τα πυροσβεστικά μας μέσα να μη χρειαστεί να επέμβουν».

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Ζαφειρόπουλος τόνισε ότι υπάρχει καλή προετοιμασία και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ πάντα τον επιχειρησιακό συντονισμό και τον πρώτο λόγο έχει η Πυροσβεστική.

Σημειώνεται ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αναμένεται, το επόμενο διάστημα, η πρόσληψη 40 πυροφυλάκων από το Δήμο.

Σε δηλώσεις τους τόσο ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας, Πύραρχος Δημήτρης Γεωργανάς, όσο και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας Αντιπύραρχος Αθανάσιος Κατσαφάδος, εξέφρασαν ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο, καθώς -όπως ανέφεραν- ο Δήμος Καλαμάτας είναι πάντοτε κοντά στην Πυροσβεστική. Υπήρξε δε έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την αντιπυρική περίοδο, η οποία επίσημα ξεκινάει το Μ. Σάββατο 1η Μαΐου, ενημερώνοντας άμεσα στο 199 για τυχόν περιστατικά”.