Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 14:19

Η Καλαμάτα ξέχασε τον Μίμη Φερέτο

ΠΡΟΤΑΣΗ Β.ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ 
Ο Μίμης Φερέτος υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους ερευνητές της ιστορίας της Μεσσηνίας, πατριάρχης τον Μεσσηνίων ιστοριοδιφών, όμως ο Δήμος Καλαμάτας δεν έχει τιμήσει ακόμη τη μνήμη και το έργο του, τόνισε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Κοσμόπουλος. Υπενθύμισε μάλιστα διαβεβαίωση του πρώην δημάρχου Καλαμάτας και σήμερα περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ότι ο Δήμος θα αποδώσει στη μνήμη του Μίμη Φερέτου τη τιμή που του οφείλει…

Ο Βασίλης Κοσμόπουλος στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σημείωσε ότι ο Μίμης Φερέτος γεννήθηκε το 1908 στο Πήδημα και πέθανε εκατό χρόνια μετά στην Αθήνα. Ανέφερε ότι συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να γνωρίσουν οι νεότερες γενιές το παρελθόν της περιοχής, ενώ ακόμη σημείωσε ότι ο πρώην δήμαρχος είχε πει ότι το έργο του Μίμη Φερέτου ήταν σημαντικό σε σχέση και με την καταγραφή και διάσωση πηγών σε σχέση με το 1821, κάτι που συνδέεται με το σήμερα λόγω της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. 

Ο Βασίλης Κοσμόπουλος λοιπόν πρότεινε σε επόμενη συνεδρίαση να έρθει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο η απόδοση τιμής στη μνήμη του Μίμη Φερέτου. 

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, δεν διαφώνησε όμως κάλεσε τον Βασίλη Κοσμόπουλο να ετοιμάσει μια εισήγηση…

Στ.Μ.