Παρασκευή, 07 Μαϊος 2021 18:33

Κοσμόπουλος προς δημοτική αρχή: “Δείξτε τα τιμολόγια για τα banner, ακούγονται διάφορα στην πόλη”

ΥΠΟΘΕΣΗ ΦΕΡΟΜΕΝΗΣ ΚΛΟΠΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

Πολύ “έπαιξε” το μεσημέρι το Αίγιο στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπως επίσης ζητήθηκαν εξηγήσεις για υπόθεση στην οποία θα ερευνηθεί εάν ο Δήμος προέβη σε φερόμενη κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας αλλά και για banner που τύπωσε ο Δήμος για το ΄21 με αίτημα να δοθούν στη δημοσιότητα τα σχετικά τιμολόγια. Στο Αίγιο αναφέρθηκε ο Βασίλης Κοσμόπουλος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας. Συγκεκριμένα είπε ότι το Αίγιο τείνει να γίνει καθημερινότητα στο Δήμο Καλαμάτας, σημειώνοντας ότι “άλλωστε” από το Αίγιο προέρχεται η εταιρία “Πριμαρόλια”- την οποία επέλεξε η δημοτική αρχή, χωρίς κανείς από την αντιπολίτευση να γνωρίζει οτιδήποτε- για το πρόγραμμα του γιορτασμού της επετείου των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης... 

Ο Βασίλης Κοσμόπουλος αναφέρθηκε στο Αίγιο όταν η δημοτική αρχή αναγκάστηκε να πάρει πίσω όσα εισηγήθηκε σε προηγούμενη συνεδρίαση, για την κατάπτωση υπέρ του Δήμου εγγυητικής επιστολής εργολάβου που κηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος έργου αλλά ακολούθως ενημέρωσε για “οψιγενή μεταβολή” της κατάστασής του με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η προσφορά του. 

Ενώ λοιπόν η δημοτική αρχή, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης, εισηγήθηκαν σε προηγούμενη συνεδρίαση να γίνει η κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής, παρότι η αντιπολίτευση έλεγε ότι αυτό δεν καλύπτεται από τη νομοθεσία, σήμερα ο αντιδήμαρχος εισηγήθηκε να επιστραφεί στον εργολάβο η εγγυητική επιστολή, ύστερα από τη σχετική ομόφωνη γνωμοδότηση του Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων. 

Μετά από αυτά λοιπόν ο Βασίλης Κοσμόπουλος είπε ένα ποίημα του ποιητή από την περιοχή του Αιγίου, όπως ανέφερε, Τάκη Μιχόπουλου, με τίτλο “Νομοτέλεια της ήττας” από τη συλλογή “Κορακοφωληά”: 

Τυχαίες φωνάζουν τις ήττες τους

αλλά τυχαίες αν είναι

πες μου γιατί τις προβλέπω”.

Σε επόμενο θέμα ο Βασίλης Κοσμόπουλος αναφέρθηκε σε πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί στον Τύπο, για προσφυγή εναντίον του Δήμου, για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, όπως είπε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας. Ο Βασίλης Κοσμόπουλος τόνισε ότι είναι σοβαρό το θέμα και η δημοτική αρχή θα πρέπει να τοποθετηθεί σχετικά. Πρόσθεσε όμως ότι “ακούγονται διάφορα στην πόλη” για την υπόθεση αυτή και ζήτησε από τη δημοτική αρχή να δώσει στη δημοσιότητα το κόστος των banner που έχουν τυπωθεί (σε κάποια από τα οποία φέρεται να υπάρχει εικόνα ξένης πνευματικής ιδιοκτησίας) αλλά και τα τιμολόγια. 

Ενημέρωση για το θέμα αυτό ζήτησε και η Μαρία Οικονομάκου, επικεφαλής παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας. 

Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Γιώργος Φάββας, δήλωσε ότι θα δοθούν απαντήσεις “στην ώρα τους” και με τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου. 

Στ.Μ.