Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012 00:58

Μοναδική λύση η τρικομματική κυβέρνηση, λέει η Μαρία Ρεπούση της ΔΗΜΑΡ

Μπάμπης Βακαλόπουλος, Μαρία Ρεπούση, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης Μπάμπης Βακαλόπουλος, Μαρία Ρεπούση, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Βεβαία ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, για το ξεπέρασμα της κρίσης, πέρα από την τρικομματική κυβέρνηση, εμφανίστηκε χθες το απόγευμα, στην Καλαμάτα, η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Α’ Πειραιώς, Μαρία Ρεπούση…

Η βουλευτής συμμετείχε στη νομαρχιακή συνέλευση της ΔΗΜΑΡ Μεσσηνίας και σε συνέντευξη, που παραχώρησε νωρίτερα, υπερασπίστηκε τη συμμετοχή του κόμματός της στην κυβέρνηση. Από τη μια τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ «είναι οι βασικοί πολιτικοί υπεύθυνοι για την κατάσταση της χώρας», από την άλλη όμως είπε ότι δεν υπήρχε άλλη λύση, πέρα από τη συνεργασία της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ώστε η χώρα να παραμείνει στην ευρωζώνη.
Η κ. Ρεπούση τόνισε ότι η τρικομματική κυβέρνηση αντιμετώπισε μέχρι τώρα μεγάλες δυσκολίες, ιδίως σε ό,τι αφορά την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου και την κατάρτιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Πρόσθεσε ωστόσο ότι στο εξής η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, ώστε από τα μέσα του 2013 να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.
Η βουλευτής τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία, ώστε να μπορέσει να παρουσιάσει αναπτυξιακό έργο, αναγνώρισε πάντως ότι το πολιτικό τοπίο είναι ρευστό και τελικά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει.
Η κ. Ρεπούση αναφέρθηκε εμμέσως και στο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι ζητάει εκλογές παρ’ ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το αίτημα για τις εκλογές είναι «η απόλυτη πολιτική ανευθυνότητα».
Σε ό,τι αφορά τη στάση του βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη, η βουλευτής είπε πως η ΔΗΜΑΡ είναι δημοκρατικό κόμμα και κατά συνέπεια δέχεται και τη διαφωνία στις αποφάσεις της πλειοψηφίας.
Ερωτηθείσα από το «kalamatajournal» για τις διεργασίες που γίνονται στο χώρο της κεντροαριστεράς, ο η κ. Ρεπούση σημείωσε πως η ΔΗΜΑΡ δέχεται ως όρο τον «δημοκρατικό σοσιαλισμό». Τόνισε ότι στις διεργασίες για την ανασυγκρότηση αυτού του χώρου η ΔΗΜΑΡ θεωρεί πως έχει καθοριστικό ρόλο, τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας των κινήσεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού, υπογράμμισε όμως πως το κόμμα της δεν αποδέχεται να διαλυθεί για να δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα.
Παρέμβαση έκανε και ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ στην Πελοπόννησο και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Μπάμπης Βακαλόπουλος, που σχολίασε ότι το κόμμα του λοιδορήθηκε για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση εντούτοις έκανε αυτό που έπρεπε, ώστε να μείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ, και τώρα που ο σκοπός αυτός επιτεύχθηκε η ΔΗΜΑΡ αναλαμβάνει σειρά πρωτοβουλιών, όπως την αλλαγή του εκλογικού νόμου για την εφαρμογή της απλής αναλογικής, την κάθαρση του πολιτικού συστήματος, την κατάρτιση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος. Ο κ. Βακαλόπουλος υποστήριξε ότι τελικά η στάση της ΔΗΜΑΡ κρίνεται θετικά από τον κόσμο, γι’ αυτό και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις διατηρεί τα εκλογικά της ποσοστά.
Tη Μαρία Ρεπούση προλόγισε ο υπεύθυνος της οργάνωσης της ΔΗΜΑΡ στη Μεσσηνία, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.
Στ.Μ.