Τρίτη, 11 Μαϊος 2021 16:06

Ο Δικηγορικός Σύλλογος για την επίσκεψη του υφυπουργού Δικαιοσύνης στην Καλαμάτα

Ο Δικηγορικός Σύλλογος για την επίσκεψη του υφυπουργού Δικαιοσύνης στην Καλαμάτα

Τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση με τον υφυπουργό δικαιοσύνης, Γιώργο Κώτσηρα, την περασμένη Κυριακή στην Καλαμάτα, επισημαίνει σε δελτίο Τύπου ο Δικηγορικός Σύλλογος. Πρόκειται κυρίως για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας, τα προβλήματα στελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών σε Καλαμάτα και Πύλο κ.ά…

Ειδικότερα στο δελτίο Τύπου ο Δικηγορικός Σύλλογος σημειώνει: “Με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, κ. Περικλή Ξηρογιάννη και τον γενικό γραμματέα κ. Γεώργιο Αλεξόπουλο, συναντήθηκε στο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γεώργιος Κώτσηρας, με τη συμμετοχή των Βουλευτών Μεσσηνίας κ.κ. Μίλτου Χρυσομάλλη και Περικλή Μαντά, του  Αντιπεριφερειάρχη κ. Στάθη Αναστασόπουλου και του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Θανάση Βασιλόπουλου.

Η συνάντηση έγινε αμέσως μετά τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στο πλαίσιο της παρουσίας του κ. Υφυπουργού στην πόλη ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης.

Ο κ. Υφυπουργός ενημερώθηκε για το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, την επικείμενη ενεργειακή αναβάθμισή του από τις “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.”, με τον Μεσσήνιο Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Θανάση Γιάνναρη, προσπάθεια στην οποία δήλωσαν αρωγοί οι κκ. Βουλευτές,  Αντιπεριφερειάρχης και  Δήμαρχος.

Ο κ. Υφυπουργός ενημερώθηκε επίσης για τα προβλήματα στελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών που στεγάζονται στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας και στο Ειρηνοδικείο Πύλου και έδειξε έντονο ενδιαφέρον για την κατά το δυνατόν συντομότερη επίλυσή τους, δηλώνοντας μάλιστα ότι γίνονται ενέργειες γενικότερα για την βελτίωση των Δικαστικών Υπηρεσιών”.