Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021 11:14

Συγκέντρωσαν υπογραφές οι μειοψηφίες για να έρθει το “Μνημείο Φωτός” στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Είκοσι υπογραφές συγκεντρώθηκαν από δημοτικούς συμβούλους μειοψηφιών και πιθανότατα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, τη Δευτέρα, θα μπει στην ημερήσια διάταξη και το θέμα του “Μνημείου Φωτός”, τόσο σχετικά με την επιστολή/καταγγελία που έχει γίνει για την πρωτοτυπία του όσο και για τη χωροθέτησή του στην κεντρική πλατεία…

Σημειώνεται ότι στη χθεσινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη χωροθέτηση του μνημείου στην κεντρική πλατεία στη βορεινή πλευρά, κάπου κοντά και ανατολικά στο σιντιβάνι. 

Την αντίθεσή της στη συγκεκριμένη χωροθέτηση τόνισε η παράταξη του Βασίλη Τζαμουράνη, η παράταξη του Βασίλη Κοσμόπουλου διατύπωσε επιφυλάξεις και ζήτησε να πάει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για αποφάσεις, όπως το ζήτησε και η παράταξη της Μαρίας Οικονομάκος. 

Ο εκπρόσωπος της παράταξης του Βασίλη Τζαμουράνη, Ανδρέας Καραγιάννης, ανέφερε ότι το σημείο όπου χωροθετείται το μνημείο δεν είναι κατάλληλο γιατί εκεί υπάρχουν και άλλες εγκαταστάσεις με αποτέλεσμα να “βαρύνει” η βόρεια πλευρά της πλατείας εάν πάει εκεί και το εικαστικό έργο. Αντιπρότεινε το μνημείο να τοποθετηθεί στη νότια πλευρά, κάπου στη συνάντηση της Ιατροπούλου με την κεντρική πλατεία. 

Η Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας σε συνεδρίαση του Συμβουλίου της επίσης αποφάσισε κατά πλειοψηφία να χωροθετηθεί το μνημείο στην προτεινόμενη περιοχή στη βόρεια πλευρά της πλατείας, ζήτησε όμως ο χώρος πρασίνου που θα χαθεί να δημιουργηθεί σε άλλο μέρος της πλατείας.

Στ.Μ.