Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012 22:03

Πρωτοσέλιδο στο in.gr ο Σκιτσοφρενής με φωτογραφία του Reuters

Πρωτοσέλιδο στο in.gr ο Σκιτσοφρενής με φωτογραφία του Reuters

ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΟΥ 2012
Το δυνατό σκίτσο του Καλαματιανού Σκιτσοφρενή (Κώστα Λούζη), σε φωτογραφία του Cathal McNaughton για το Reuters, μπήκε πρωτοσέλιδο στο in.gr, σε θέμα με τον τίτλο «Εικόνες και πρόσωπα μιας Ελλάδας σε κρίση στο φακό του Reuters».

«Τα πρόσωπα και οι εικόνες της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής κρίσης στην Ελλάδα αποτυπώθηκαν στο φακό των φωτογράφων του Reuters στο 2012 και προβάλλονται στις εικόνες της χρονιάς, όπως τις επέλεξε το διεθνές πρακτορείο», γράφει το in.gr, ενώ στη λεζάντα με το σκίτσο του Σκιτσοφρενή σημειώνεται: «Ένας άνδρας πίνει σκυμμένος καφέ φορώντας την κουκούλα του, ενώ πίσω του «ακούγεται» το ουρλιαχτό του άνδρα του εντυπωσιακού γκραφίτι που βρίσκεται κοντά στην Καλαμάτα. Η φωτογραφία, με το φακό του Cathal McNaughton, εντάσσεται στις καλύτερες του πρακτορείου Reuters για το 2012».
Το θέμα συνεχίζεται ως εξής: «Πρόσωπα σκυθρωπά, άνθρωποι που πασχίζουν για τον άρτο τον επιούσιο· διαδηλωτές, πορείες και επεισόδια, η πυκνή πολιτική επικαιρότητα που απασχόλησε Έλληνες και ξένους, η άνοδος της ακροδεξιάς.
Η καθημερινότητα που συνεχίζεται παρά την κρίση· εικόνες που δίνουν (κάποιες αθέλητα ίσως) την εντύπωση μιας μεγάλης προσπάθειας κυριαρχούν στο φωτογραφικό αφιέρωμα του Reuters για το 2012. Και μία φωτογραφία μιας γυναίκας στα πρόθυρα να βάλει τέλος στη ζωή της.
Ο Γιώργος Καραχάλης, ο Γιάννης Κολεσίδης και ο Γιάννης Μπεχράκης για λογαριασμό του διεθνούς πρακτορείου και οι συνάδελφοί τους που ταξίδεψαν στην Ελλάδα κατέγραψαν την πραγματικότητα μίας χώρας σε κρίση και σε κίνηση».