Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 07:49

Ο Μανώλης Μάκαρης ζήτησε παρεμβάσεις αναβάθμισης του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας

Την υλοποίηση σειράς παρεμβάσεων στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, με σκοπό την αισθητική αναβάθμιση, προς όφελος και των επαγγελματικών δραστηριοτήτων της περιοχής, ζήτησε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το βράδυ της Δευτέρας, ο Μανώλης Μάκαρης, επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες”....

Ο Μανώλης Μάκαρης έθεσε διάφορα θέματα στη δημοτική αρχή και το δήμαρχο, Θανάση Βασιλόπουλο, μεταξύ των οποίων τα εξής: 

“Προτάσεις αναβάθμισης του ιστορικού κέντρου

Θα πρέπει να προχωρήσει τάχιστα η επιδιόρθωση και η αντικατάσταση των φθαρμένων και επικίνδυνων στύλων του δημοτικού  φωτισμού και να αποκατασταθεί άμεσα ο φωτισμός στην ευρύτερη περιοχή. Θα πρέπει  επίσης να εξεταστούν τα δίκαια αιτήματα των καταστηματαρχών του Ιστορικού κέντρου για επέκταση των πεζοδρόμων, βελτίωση της αισθητικής και της καθαριότητας των κοινοχρήστων χώρων, βελτίωση της οδικής ασφάλειας, υπογειοποίηση  των καλωδίων της ΔΕΗ και  στοχευμένη τουριστική προβολή του ιστορικού κέντρου.

 

Μείωση κυκλοφοριακού φόρτου στην περιοχή του Κάστρου

Θα πρέπει να εξεταστεί κυκλοφοριακή ρύθμιση που θα μειώνει την διαμπερή κυκλοφορία μέσα από την ιστορική περιοχή του Κάστρου. Συγκεκριμένα η οδός Βιλεαρδουίνου -ειδικά το τμήμα  που περνά μπροστά από το Κάστρο- θα πρέπει να γίνει ήπιας κυκλοφορίας.

 

Στοχευμένη διαφημιστική προβολή της Καλαμάτας στο εξωτερικό

Λόγω και των αρνητικών δεδομένων της πανδημίας του τελευταίου τριμήνου η Ελλάδα δεν προσελκύει το αναμενόμενο τουριστικό ρεύμα. Ειδικά για την Καλαμάτα προκειμένου να διασωθεί μέρος της υπόλοιπης τουριστικής περιόδου θα πρέπει να υπάρξει στοχευμένη διαφήμιση ειδικά στις πόλεις που υπάρχει αεροπορική σύνδεση με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

 

Αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ

 Θα πρέπει ο Δήμος Καλαμάτας να αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό  όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία (ταμείο Ανάκαμψης και νέο ΕΣΠΑ) για να υλοποιήσει τα έργα που απεντάχθηκαν από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Παράλληλα θα πρέπει ο δήμος Καλαμάτας να ξεκινήσει διαβούλευση για την επιλογή των έργων που θα προταθούν σε αυτά τα δύο σημαντικά χρηματοδοτικά προγράμματα”.