Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 17:09

Μέχρι το βράδυ στην πλατεία “Καλαμάτα πόλη ποδηλάτου”

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί εκδήλωση για το ποδήλατο, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Στο σημείο πίσω από τα αγάλματα της Ελευθερίας και των οπλαρχηγών του 21 γίνεται τεχνικός έλεγχος ποδηλάτων, συζήτηση για το ποδήλατο, τους ποδηλατόδρομους και τις προτάσεις που έχουν να κάνουν μικροί και μεγάλοι προς το Δήμο, ενώ τα παιδιά μπορούν να δείξουν τις ικανότητές τους στο ποδήλατο ώστε να αποκτήσουν το πρώτο τους δίπλωμα οδήγησης. Επίσης στα παιδιά προσφέρεται από το Δήμο Καλαμάτας ως δώρο φακός ποδηλάτου. Ποδήλατο στην πλατεία έκανε το πρωί και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος…

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος δήλωσε το πρωί ότι η Καλαμάτα είναι πόλη του ποδηλάτου, έχει ποδηλατόδρομους σε συνολικό μήκος μεγαλύτερο των 14 χιλιομέτρων, ενώ ετοιμάζεται να δημιουργήσει καινούργιο ποδηλατόδρομο 12 χιλιομέτρων από το Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας στον Αρχαιολογικό Χώρο των Ακοβιτίκων, στα Ρωμαϊκά Λουτρά του πρώην Δήμου Θουρίας με κατάληξη στην Αρχαία Θουρία. Ο δήμαρχος επίσης σημείωσε ότι στο σχεδιασμό είναι η δημιουργία ποδηλατόδρομου που θα διασυνδέει το Ιστορικό Κέντρο με το Ανατολικό Κέντρο και με την παραλία μέσω της Ηρώων, έργο που έχει προταθεί για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. 

Ο εκπρόσωπος των διοργανωτών της εκδήλωσης, που εκτός από το Δήμο Καλαμάτας είναι η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και τα My Market, Σπύρος Παπαγεωργίου, ανέφερε ότι η Καλαμάτα έχει από τις πιο ενδιαφέρουσες υποδομές σε ό,τι αφορά τους ποδηλατόδρομους καθώς επίσης διαθέτει ποδηλατική κουλτούρα, κάτι που όπως σημείωσε φαίνεται από το γεγονός ότι το ποδήλατο χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους όχι κυρίως νέοι άνθρωποι,  όπως συμβαίνει σε άλλες πόλεις, αλλά και μεγαλύτεροι. 

Στ.Μ.