Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 18:02

Γεννηματά στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Η κυβέρνηση μεταφέρει λειτουργίες της αγοράς σε μια επιχειρηματική και κομματική ελίτ

Την αντίθεσή της με την πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά την επίσκεψή της το μεσημέρι στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, όπου είχε σύσκεψη με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων για τη κατάσταση της οικονομίας. Η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι η κυβέρνηση με την πολιτική της αλλάζει το παραγωγικό μοντέλο μεταφέροντας όλο και περισσότερες λειτουργίες της αγοράς σε μια επιχειρηματική και κομματική ελίτ αντί να στηρίξει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα...

Τη Φώφη Γεννηματά υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος, ο οποίος κατά την έναρξη της συζήτησης που έγινε στη σύσκεψη σημείωσε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας είχε τακτική επικοινωνία και συνεργασία με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, σε τηλεδιασκέψεις με θέματα την κατάσταση της οικονομίας και τη στήριξη της. Μάλιστα ανέφερε ότι το Κίνημα Αλλαγής αποδέχτηκε πολλές από τις προτάσεις που έκανε η επιχειρηματική κοινότητα για την αντιμετώπιση της κρίσης. 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ανέφερε ότι η επικοινωνία με τους πολιτικούς φορείς πρέπει να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, εκτιμώντας ότι σημειωθεί εμβάθυνση στην προβληματική κατάσταση που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις. 

Η Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι το Κίνημα Αλλαγής έκανε προτάσεις στην κυβέρνηση για τη στήριξη της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας όμως κάποιες από τις προτάσεις αυτές έγιναν δεκτές με καθυστέρηση και με συνέπειες για την κατάσταση της οικονομίας. Υποστήριξε ότι η αγορά δεν έχει στηριχθεί από την κυβέρνηση όσο θα έπρεπε, ενώ ανέφερε ότι η κατάσταση με την πανδημία εξακολουθεί να είναι δύσκολη, ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση που τα κρούσματα καλπάζουν. Η Φώφη Γεννηματα είπε ότι υπάρχει κίνδυνος να καταρρεύσουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις που μέχρι τώρα κατάφεραν να κρατηθούν και σχολίασε ότι τράπεζες αντί να χρηματοδοτήσουν την οικονομία χρηματοδοτούν κάποιους καλούς και μεγάλους πελάτες τους, με αποτέλεσμα να χρήματα να καταλήγουν σε καταθέσεις. 

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι αυτή η πολιτική που υπονομεύει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα θα αλλάξει όταν αλλάζουν οι συσχετισμοί, κάτι που είπε ότι μπορεί να γίνει μέσα από μια προοδευτική διακυβέρνηση, στην οποία πρωταγωνιστής θα είναι το Κίνημα Αλλαγής για να φέρει τη νέα αλλαγή που χρειάζεται η χώρα. 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Ξυγκώρος πρόσφερε στη Φώφη Γεννηματά αναμνηστικό δώρο ένα καλλιτέχνημα σχετικά με το δέντρο της ελιάς, καθώς και λεύκωμα της Μεσσηνίας. 

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου και εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου, της Ένωσης Ξενοδόχων, του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας κ.ά

Τη Φώφη Γεννηματά συνόδευσαν ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Παύλος Χρηστίδης, ο γραμματέας της Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ Μεσσηνίας Δημήτρης Ανδριανόπουλος, άλλα στελέχη, υποψήφιοι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ στη Μεσσηνία. 

Στ.Μ.