Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 18:55

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Μικροπρέπειες του Δημάρχου Καλαμάτας στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού

Να αποφεύγει τα θεσμικά ατοπήματα που έχουν σκοπό να αποσιωπήσουν τη συνεισφορά άλλων πολιτικών προσώπων και πολιτικών δυνάμεων για να εμφανιστεί η Νέα Δημοκρατία ως το κόμμα που στηρίζει το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, καλεί το δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία...

Πιο συγκεκριμένα η Θεματική Επιτροπή Πολιτισμού της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μεσσηνίας σε παρέμβασή της μετά την ολοκλήρωση του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας σημειώνει τα εξής: “Την Κυριακή 25 Ιουλίου έριξε αυλαία το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που προσέφερε για μια ακόμη χρονιά σημαντικότατες πνοές δημιουργίας και πολιτισμού στην πόλη και στην περιοχή μας. Αξίζουν λοιπόν τα εύσημα σε όλους όσους μόχθησαν για την επιτυχία του σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας. Όπως έχει επισημανθεί και σε αρκετές ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας συνιστά την κορυφαία δραστηριότητα του Διεθνούς Κέντρου Χορού της πόλης. Από την ίδρυσή του το 1985 μέχρι σήμερα αποτελεί θεσμό διεθνούς εμβέλειας υπερβαίνοντας τα σύνορα της Καλαμάτας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου. Γι’ αυτό το λόγο, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εξασφαλίστηκε για πρώτη φορά η τριετής χρηματοδότηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με 1,2 εκ. ευρώ για το χρονικό διάστημα 2018 – 2020, διασφαλίζοντας έτσι τον απαραίτητο προγραμματισμό και την απρόσκοπτη λειτουργία του φεστιβάλ σε βάθος χρόνου, με καθοριστική την παρέμβαση τότε του Αλέξη Χαρίτση, ως υφυπουργού Ανάπτυξης. Το 2021 το Υπουργείο Πολιτισμού, παραλαμβάνοντας την σκυτάλη, συνέχισε την χρηματοδότηση αυτή για μια ακόμα τριετία.

Από αυτή λοιπόν την άποψη και αφού ολοκληρώθηκε το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ, οφείλουμε να επισημάνουμε μια σκόπιμη ανακολουθία του Δημάρχου Καλαμάτας. Στην τελετή παρουσίασης του προγράμματος του φετινού φεστιβάλ, ο κ. Θανάσης Βασιλόπουλος υπέπεσε σε ένα μικροπρεπές ατόπημα, παρόντος του Αλέξη Χαρίτση, καθώς παρέλειψε οποιαδήποτε αναφορά στην πρωτοβουλία αυτή του βουλευτή Μεσσηνίας, ενώ αντίθετα δεν παρέλειψε  να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες στην Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, η οποία συνέχισε τη χρηματοδότηση που καθιέρωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Δήμαρχος υποπίπτει σε τέτοια ατοπήματα.

Αντιλαμβάνεται άραγε ο κ. Βασιλόπουλος τον θεσμικό ρόλο και το βάρος που φέρει ο Δήμαρχος μιας πόλης όπως η Καλαμάτα; Αντιλαμβάνεται την θεσμική υπόσταση των Βουλευτών και των Υπουργών ή παρασύρεται από την τρέχουσα αντίληψη της παρούσας κυβέρνησης περί ηγεμονίας της Ν.Δ. ακόμα και στον πολιτισμό; Στον πολιτισμό, ο οποίος βέβαια πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει τους πολίτες της τοπικής μας κοινωνίας αλλά και της χώρας μας".