Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012 19:04

Λόφοι σκουπιδιών σε διάφορες περιοχές της Καλαμάτας Χριστουγεννιάτικα

Το μεσημέρι, στη συμβολή της Αμαλίας με την Αριστοδήμου Το μεσημέρι, στη συμβολή της Αμαλίας με την Αριστοδήμου

ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Αποκρουστική ήταν σήμερα η εικόνα διαφόρων περιοχών της Καλαμάτας, ακόμη και στο κέντρο, λόγω των λόφων που έχουν σχηματίσει τα σκουπίδια γύρω από τους κάδους…

Η απεργία που έκαναν πριν από δύο εβδομάδες περίπου οι δημοτικοί υπάλληλοι, ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας, δημιούργησε μεγάλη ανωμαλία. Τα σκουπίδια έμειναν αμάζευτα για μια εβδομάδα σχεδόν και ακόμη δεν έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση, δεν κατέστη δυνατό να απομακρυνθεί όλος αυτός ο όγκος. Αυτή η αδυναμία οφείλεται και στην έλλειψη προσωπικού που υπάρχει στην Υπηρεσία Καθαριότητας, την οποία διαχρονικά οι δημοτικές αρχές ενίσχυαν με συμβασιούχους αντί για μόνιμο προσωπικό. Τώρα λοιπόν που απαγορεύτηκαν οι προσλήψεις και έχει περικοπεί πάρα πολύ ο αριθμός των συμβασιούχων, το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού έχει γίνει ιδιαίτερα έντονο.
Πάντως το υφιστάμενο προσωπικό από την ημέρα που έληξε η απεργία μέχρι και τώρα κάνει πραγματικά πολύ μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να απομακρύνει το σύνολο των σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί σε διάφορα σημεία της πόλης.
Στ.Μ.