Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012 16:52

Νέες αιχμές του δημάρχου Καλαμάτας για το Λιμενικό Ταμείο

Νέες αιχμές του δημάρχου Καλαμάτας για το Λιμενικό Ταμείο

ΠΑΡΚΟ ΣΤΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ
«Εμείς θα το παλέψουμε», είπε χθες το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, δείχνοντας ότι δεν τον έχει πτοήσει η απορριπτική απόφαση του Λιμενικού Ταμείου για τη δημιουργία πάρκου στη χερσαία ζώνη λιμένος. Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί σε «αξιωματικούς» και «υπαλλήλους Υπηρεσιών» που καταψήφισαν…

Ο δήμαρχος Καλαμάτας είπε ότι «δυστυχώς, η πόλη στην παραλία έχει άλλη δημοτική αρχή», διαφορετική από αυτή που εξέλεξαν οι δημότες. Τόνισε ότι η απόρριψη της μελέτης για τη δημιουργία του πάρκου στο λιμάνι θα διαιωνίσει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σε κάποια σημεία στη χερσαία ζώνη από το «Πανελλήνιον» μέχρι του «Κοιλάκου», μιλώντας για χώρους «ουρητήρια» και για άλλους με «σκηνίτες».
Ο κ. Νίκας ανέφερε με αιχμηρή χροιά ότι η μελέτη για την ανάπλαση καταψηφίστηκε από «αξιωματικούς» και «υπαλλήλους Υπηρεσιών», επέμεινε όμως ότι η δημοτική αρχή δεν θα εγκαταλείψει την προσπάθειά της. Τόνισε μάλιστα ότι «δεν είναι δεδομένη η δημοτική αρχή, τελεία και παύλα».
Σε ό,τι αφορά επίσης το Λιμενικό Ταμείο, ο δήμαρχος τόνισε ότι η δημοτική αρχή επιμένει στην ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου που θα αναλάβει τις αρμοδιότητες του αντίστοιχου κρατικού φορέα. Σημείωσε μάλιστα πως η αυτοδιοίκηση είχε αρχίσει να τρέφει ελπίδες όταν επί υφυπουργίας Ναυτιλίας Άδωνη Γεωργιάδη δόθηκε ώθηση σε αυτό το θέμα.
Σε ό,τι αφορά την ανάπλαση στη χερσαία ζώνη, ο επικεφαλής του «Δικτύου», Σταμάτης Μπεχράκης, τόνισε ότι η δημοτική αρχή υφίσταται τις συνέπειες της αντιδημοκρατικής λειτουργίας της, υποστηρίζοντας ότι απέφυγε να κάνει διάλογο για το συγκεκριμένο θέμα και μάλιστα είπε ότι πέρασε τη σχετική μελέτη από το Σώμα όπως-όπως, κάτι που τον εξανάγκασε τότε να αποχωρήσει διαμαρτυρόμενος.
Στ.Μ.