Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 17:17

Επέτειος των σεισμών: Τιμούμε τους νεκρούς αλλά και όσους βοήθησαν να σταθεί η πόλη όρθια

ΤΕΛΕΤΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ 
Η δημοτική αρχή, ο Δήμος Καλαμάτας δεν λησμονεί, δεν ξεχνά, ανέφερε ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά την καθιερωμένη λιτή τελετή για τα θύματα των σεισμών του 86. Όπως συνέχισε, ο Δήμος έχοντας στη μνήμη του τους 20 νεκρούς των σεισμών υλοποιεί δράσεις και πρωτοβουλίες που αποσκοπούν κυρίως στην πρόληψη και τη σωστή προετοιμασία για την αντιμετώπιση μιας πιθανής νέας έκτακτης κατάστασης από φυσικό φαινόμενο…

 

Στο μνημείο των θυμάτων, στη νησίδα της οδού Κροντήρη, βόρεια της κεντρικής πλατείας, ο δήμαρχος άφησε ένα μπουκέτο με λουλούδια στη μνήμη των νεκρών, ενώ ιερέας τέλεσε τρισάγιο. 

Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων, μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος, της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας Βασίλης Τζαμουράνης, της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας Μαρία Οικονομάκου, καθώς και εκπρόσωποι άλλων δημοτικών παρατάξεων. 

Επίσης οι βουλευτές Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Τσουκαλάς, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας, εθελοντικών ομάδων πρόληψης και αντιμετώπισης καταστροφών. 

Ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι ο Δήμος δεν τιμά μόνο τους νεκρούς των σεισμών αλλά και όλους όσοι βοήθησαν να σταθεί η πόλη όρθια, τους ίδιους τους σεισμόπληκτους που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την ανασυγκρότηση, την πυροσβεστική, την αστυνομία, τους εθελοντές, τους εθελοντές που ήρθαν από το εξωτερικό, τους επώνυμους και ανώνυμους που υποστήριξαν την προσπάθεια της πόλης και των κατοίκων της. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι όλοι τους, με την καθοδήγηση του τότε δημάρχου, Σταύρου Μπένου, συνέβαλαν ώστε η Καλαμάτα να ξαναχτιστεί και να γίνει καλύτερη, πιο σύγχρονη πόλη. 

Τέλος ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος είπε ότι η Καλαμάτα στους σεισμούς δοκιμάστηκε, νίκησε και με τόλμη ανταποκρίνεται σε νέες προκλήσεις για ένα καλύτερο μέλλον. 

Στ.Μ.