Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021 16:39

Ο περιφερειάρχης παρέλαβε το πακέτο των μελετών και αδειών για την ανακατασκευή του Διοικητηρίου

Δηλώνοντας ότι το Διοικητήριο της Καλαμάτας θα γίνει ένα τέλειο κτίριο, φιλικό για τους εργαζόμενους και τους πολίτες, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, παρέλαβε το μεσημέρι το πακέτο των μελετών και αδειών για την ανακατασκευή του Διοικητηρίου. Ανακοίνωσε ότι η δημοπράτηση θα γίνει μέσα στο Σεπτέμβρη, ενώ τόνισε ότι η βελτίωση των διοικητηρίων στις έδρες των περιφερειακών ενοτήτων είναι βασικός όρος για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες σωστά. 

Το πακέτο των μελετών και αδειών παρέδωσε ο Βασίλειος Αδαλόγλου,  από την εταιρία ΤΕΜΕΣ, που ετοίμασε τις μελέτες δωρεάν για την Περιφέρεια. Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον επικεφαλής της ΤΕΜΕΣ, Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, για την προσφορά της μελέτης, σημειώνοντας ότι ο πατέρας του, Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, είχε προσφέρει τη μελέτη για το νέο Δημαρχείο της Καλαμάτας. Μάλιστα ο κ. Νίκας ανέφερε ότι το νέο Δημαρχείο είναι ένα άρτιο κτίριο, ενώ το Διοικητήριο θα είναι “ακόμη πιο τέλειο”. 

Επίσης ο περιφερειάρχης έκανε ειδική επαινετική αναφορά στον σύμβουλό του, Σταύρο Πίκουλα, τονίζοντας ότι αφιερώθηκε προκειμένου να προχωρήσουν οι μελέτες, ενώ ευχαρίστησε και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας. 

Για την ανακατασκευή του Διοικητηρίου, επανέλαβε ο περιφερειάρχης, έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση 10,7 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Όπως πρόσθεσε, στο Διοικητήριο θα πάει το ⅓ της χρηματοδότησης που αντιστοιχεί στην Περιφέρεια από το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Επιπλέον όμως τόνισε ότι δεν νοιάζεται μόνο για το Διοικητήριο της Καλαμάτας αλλά για τα διοικητήρια σε όλες τις περιφερειακές ενότητες και αναφέρθηκε σε ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με τα διοικητήρια στη Σπάρτη, στο Ναύπλιο και στην Τρίπολη. 

Στ.Μ.