Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 11:38

Μπεχράκης: Η μήνυση σε πρώην εργαζόμενο της ΔΕΥΑΚ στέλνει στους πολίτες το μήνυμα ότι θέλουμε να εκφοβίσουμε τους εργαζόμενους

Μπεχράκης: Η μήνυση σε πρώην εργαζόμενο της ΔΕΥΑΚ στέλνει στους πολίτες το μήνυμα ότι θέλουμε να εκφοβίσουμε τους εργαζόμενους

Να μην υποβληθεί μήνυση στον πρώην εργαζόμενο της ΔΕΥΑΚ, ο οποίος προέβη σε καταγγελίες για διοικητικές ενέργειες στη Δημοτική Επιχείρηση, κάνοντας σχετική αναφορά και στην αρχή διαφάνειας, αλλά να απαντήσει η Επιχείρηση αναλυτικά και τεκμηριωμένα. Αυτή είναι η θέση του Σταμάτη Μπεχράκη, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ ως εκπροσώπου του Δημοτικού Συμβουλίου και της δημοτικής παράταξης “Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες”. Ο Σταμάτης Μπεχράκης κατά την τοποθέτησή του στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ τόνισε ότι η μήνυση στέλνει στους πολίτες το αρνητικό μήνυμα του εκφοβισμού των εργαζομένων και της δημιουργίας ενός πέπλου σιωπής για τα θέματα της ΔΕΥΑΚ. Ο κ. Μπεχράκης διαφώνησε κάθετα με την υποβολή της μήνυσης και αποχώρησε από τη συνεδρίαση…

Η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου και μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ έχει ως εξής: “Μετά την γραπτή εισήγηση για το θέμα του Γενικού Διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. κ. Βασιλειάδη Μιχαήλ, τις ερωτήσεις τις οποίες υπέβαλα και τη συζήτηση που ακολούθησε είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω για τη στάση μου και τη ψήφο μου ότι διαφωνώ με την πρόταση που υποβλήθηκε με σκοπό το ΔΣ να αποφασίσει για την υποβολή μήνυσης-έγκλησης κατά του Γεωργίου Μπάϊμπου για όσα αναφέρει στα email που έστειλε.

Συγκεκριμένα για τα email με ημερομηνία 20-8-2021 στο κ. Δήμαρχο Καλαμάτας με κοιν/ση στο Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ και στο Σωματείο Εργαζομένων καθώς και τόσο για το email που έστειλε στις 23-8-2021 στο Γραφείο Αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας, με κοιν/ση στο Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ και στο Σωματείο Εργαζομένων καθώς και για τα όσα έδωσε για δημοσίευση στην ιστοσελίδα KALAMATA JOURNAL, όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση, και δημοσιεύτηκαν στις 24-8-2021 διότι είναι επώνυμα χωρίς να περιέχει ακραίες εκφράσεις οι οποίες κινούνται μέσα στα πλαίσια του αντικειμένου των ενημερωτικών επιστολών.

Πιστεύω ότι η απάντηση μέχρι τώρα πρέπει να δοθεί με αναλυτική σημείο προς σημείο απαντητική, τεκμηριωμένη και ενημερωτική επιστολή προς τους ίδιους αποδέκτες των email και σε κατάλληλο ύφος. Να υπάρξει φυσικά και ανάλογο δημοσίευμα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Διαφωνώ κάθετα με το επιχείρημα ότι δυσφημείται η Επιχείρηση αν απαντηθούν  αναλυτικά και τεκμηριωμένα όλα αυτά που καταγγέλλει ο πρώην εργαζόμενος στις επιστολές του και το δημοσίευμα του.

Η  ποινικοποίηση αντιθέτως θα στείλει ένα αρνητικό μήνυμα στη τοπική κοινωνία ότι θέλουμε να εκφοβίσουμε τους εργαζόμενους χρησιμοποιώντας τα οικονομικά και νομικά μέσα τα οποία διαθέτουμε θεσμικά και οτι επιδιώκουμε να ρίξουμε μελλοντικά ένα πέπλο σιωπής για την επιχείρηση.

Πιστεύω ότι τα στοιχεία που κοινοποιήθηκαν, αν χρησιμοποιηθεί ως μέτρο η μήνυση των εργαζομένων, για όλες τις ανάλογες περιπτώσεις της χώρας,  θα επιφέρει ένα σημαντικά αρνητικό αποτέλεσμα για τη διαφάνεια και την ενημέρωση των χρηστών των ΔΕΥΑ.

Τέλος δεν εκτιμώ οτι έχουμε συνεχιζόμενες προσωπικές επιθέσεις από τον πρώην εργαζόμενο.

Παρά την παραπάνω τοποθέτηση μου οι παρόντες από το ΔΣ στη σημερινή συνεδρίαση δείχνουν οτι θα υιοθετήσουν την υποβολή μήνυσης γι αυτό και διαχωρίζω τη θέση μου κάθετα και αποχωρώ από τη συνεδρίαση δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την μέγιστη αντίθεσή μου”.