Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013 17:04

Διαφωνεί ο δήμαρχος με το πέρασμα της μαρίνας σε τουρκικά επιχειρηματικά συμφέροντα

Ο Δημήτρης Δημόπουλος, πρόεδρος του "Διοκλή" μέχρι χθες, με το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα Ο Δημήτρης Δημόπουλος, πρόεδρος του "Διοκλή" μέχρι χθες, με το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα

ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ
Έκτακτη συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις στη μαρίνα, σε ό,τι αφορά το φερόμενο πέρασμά της σε τουρκικά επιχειρηματικά συμφέροντα, παραχώρησε το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Αν και τόνισε ότι δε λέει όχι στην ανάπτυξη, ζήτησε να έχει λόγο και ο Δήμος σε αυτή την υπόθεση…

Μεγάλος τουρκικός όμιλος («Ντογούς») εξαγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών της εταιρίας Κυριακούλη («Med Marinas»), η οποία εκμεταλλεύεται και τη μαρίνα της Καλαμάτας. Προφανώς η μαρίνα περνά υπό τον έλεγχο του τουρκικού ομίλου, αν και ξεκάθαρη ενημέρωση στο Δήμο Καλαμάτας δεν υπάρχει.
Ο δήμαρχος σήμερα επανέλαβε ότι σύμφωνα με τη σύμβαση ανάθεσης της εκμετάλλευσης της μαρίνας στην εταιρία Κυριακούλη, απαγορεύεται η αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης της εταιρίας χωρίς έγκριση του ίδιου του Δήμου. Ο κ. Νίκας λοιπόν σημείωσε ότι ο «Διοκλής», ο οποίος διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία του Δήμου, έχει απαντήσει αρνητικά στην εταιρία για την αλλαγή του μετοχολογίου και άρα ο τουρκικός όμιλος δεν μπορεί να μπει στη μαρίνα της Καλαμάτας.
Ο δήμαρχος απέφυγε να απαντήσει εάν η αρνητική του τοποθέτηση έχει να κάνει και με το γεγονός ότι ο όμιλος που έκανε την εξαγορά είναι τουρκικός. Τόνισε όμως ότι η δημοτική αρχή είναι υπέρ της επιχειρηματικής δράσης, υπέρ της οικονομικής ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας, με την προϋπόθεση όμως ότι αυτά γίνονται με ένα σχεδιασμό σε συνεννόηση με το Δήμο, ο οποίος έχει την αποστολή της υπεράσπισης των συμφερόντων της περιοχής.
Ο κ. Νίκας ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνονται πράγματα ερήμην του Δήμου και πως ο Δήμος δεν πρόκειται να ανεχθεί την περίφραξη της μαρίνας, μιας περιοχής με τουριστική κίνηση και σημασία για την πόλη.
Στ.Μ.