Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013 16:13

Εντελώς άδειος είναι ακόμη ο Νέδοντας

Φωτογραφία του Νέδοντα σήμερα το μεσημέρι Φωτογραφία του Νέδοντα σήμερα το μεσημέρι

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ
Παρά τη χθεσινή βροχή και παρότι πλησιάζουμε στα μέσα του Γενάρη, ο Νέδοντας είναι ακόμη εντελώς άδειος, χωρίς να ρέει νερό στην κοίτη του!

Η κατάσταση αυτή προβληματίζει τους ειδικούς, που εκτιμούν ότι δεν είναι απίθανο να αντιμετωπίσει η ευρύτερη περιοχή πρόβλημα λειψυδρίας το καλοκαίρι, εφόσον το αμέσως επόμενο διάστημα δεν βρέξει γερά και για ημέρες.
Κάτοικος της Νέδουσας μας είπε ότι και ψηλά στον Ταΰγετο οι χείμαρροι, τα ποταμάκια και οι πηγές συνεχίζουν να έχουν λίγο νερό, τονίζοντας ότι δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο αυτό, για τέτοια εποχή.
Στη ΔΕΥΑΚ υπάρχει μια σχετική ανησυχία, γιατί χωρίς νερό στις πηγές δεν θα είναι δυνατό να υδρευτούν τα χωριά το καλοκαίρι.
Από την άλλη, όπως μας έλεγε πριν από λίγο ο πρώην δήμαρχος Θουρίας, Γιώργος Σκαλαίος, στην Πολιανή έχει γεμίσει κιόλας η λιμνοδεξαμενή που κατασκευάστηκε πρόσφατα, με μελέτες από τη δική του δημαρχοντία, ένα έργο σπουδαίο, καθώς θα υπάρχει νερό και το καλοκαίρι τόσο για την άρδευση κήπων όσο και για ενδεχόμενες ανάγκες δασοπυρόσβεσης.
Στ.Μ.