Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013 12:22

Επακριβώς οι αρμοδιότητες των αντιδημάρχων και των εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων

ΑΠΟΦΑΣΗ Π. ΝΙΚΑ
Ρυθμίστηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες, με αποφάσεις του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, και πλέον το νέο σχήμα της δημοτικής αρχής είναι έτοιμο για δράση. Ο δήμαρχος όρισε επακριβώς τις αρμοδιότητες του καθενός και το χώρο στέγασης των αντιδημάρχων και των εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων.

Σε ό,τι αφορά τους αντιδημάρχους, η απόφαση του κ. Νίκα έχει ως εξής:
«1. Στον Αντιδήμαρχο κ. Ηλιόπουλο Αθανάσιο του Ιωάννου αναθέτουμε: την εποπτεία σε θέματα Διοίκησης, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Νομικών Προσώπων και Δημοτικών Διαμερισμάτων. Ειδικότερα, ασκεί εποπτεία στη λειτουργία α) της Διεύθυνσης Διοικητικού και της Διεύθυνσης Κ.Ε.Π. β) της λειτουργίας των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου του Δήμου και γ) της λειτουργίας των Δημοτικών Γραφείων στα Δημοτικά Διαμερίσματα. Επίσης, ασκεί εποπτεία στην εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, στη λειτουργία της ιστοσελίδας και των λοιπών ηλεκτρονικών μέσων προβολής του Δήμου (μέσα κοινωνικής δικτύωσης).
2. Στον Αντιδήμαρχο κ. Μπουζιάνη Παύλο του Γεωργίου αναθέτουμε: την παρακολούθηση των οικονομικών θεμάτων και της οικονομικής πορείας του Δήμου, τη συνεργασία με τις κρατικές αρχές εποπτείας σε οικονομικά θέματα του Δήμου, την παρακολούθηση της οικονομικής κατάστασης των Νομικών Προσώπων, σε συνεργασία με τους Προέδρους των Δ.Σ., το σχεδιασμό της οικονομικής πολιτικής του Δήμου. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικού ασκεί εποπτεία και συντονίζει την Υπηρεσία της Διεύθυνσης Οικονομικών.
3. Στον Αντιδήμαρχο κ. Δημόπουλο Δημήτριο του Γεωργίου αναθέτουμε: την παρακολούθηση των Προγραμμάτων Χρηματοδότησης, την οργάνωση μηνιαίας σύσκεψης για την πορεία τους, το συντονισμό για την αναζήτηση νέων προγραμμάτων, χρηματοδοτήσεων και πόρων, καθώς και τη συνεχή παρακολούθηση της εξέλιξης των νέων έργων. Ασκεί εποπτεία στις Διευθύνσεις Προγραμματισμού, Ευρωπαϊκών θεμάτων και Τεχνικών Υπηρεσιών, κατά το μέρος των αρμοδιοτήτων του. 4. Στον Αντιδήμαρχο κ. Ριζά Χρήστο του Γεωργίου: την παρακολούθηση των έργων συντήρησης όλων των υποδομών του Δήμου, την εποπτεία των έργων συντήρησης των υποδομών των Νομικών Προσώπων του Δήμου (σχολεία, δρόμοι, πλατείες, ποδηλατόδρομοι, Η/Μ εξοπλισμός, αθλητικές υποδομές κ.λπ.), την εποπτεία και παρακολούθηση των έργων και συντηρήσεων του τμήματος κυκλοφοριακού, την εποπτεία σε θέματα ηλεκτροφωτισμού (συντήρηση- επέκταση). Ο ανωτέρω ασκεί εποπτεία στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, κατά το μέρος των αρμοδιοτήτων του. Επίσης ασκεί εποπτεία σε θέματα πολιτικής προστασίας.
5. Στην Αντιδήμαρχο κ. Οικονομάκου Μαρία του Ηλία αναθέτουμε: την άσκηση εποπτείας για την ομαλή λειτουργία όλων των κοινωνικών δομών του Δήμου, συμπεριλαμβανομένων και όσων διοικητικά ανήκουν στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου του Δήμου. Ειδικότερα, ασκεί εποπτεία και φροντίζει για την καλή λειτουργία του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι", του Δημοτικού Παντοπωλείου, του Δημοτικού Συσσιτίου, του Δημοτικού Ιατρείου κ.λπ. Συνεργάζεται με εθελοντικές οργανώσεις και φορείς του Δήμου με αντίστοιχο έργο και προωθεί την πρόνοια για Ευαίσθητες Κοινωνικά Ομάδες (Α.Μ.Ε.Α. αθίγγανοι, μετανάστες κ.λπ.). Ασκεί εποπτεία στη Διεύθυνση Πρόνοιας. Επίσης της εκχωρούμε την αρμοδιότητα της τέλεσης των γάμων και της υπογραφής των σχετικών εγγράφων.
6. Στον Αντιδήμαρχο κ. Βασιλόπουλο Αθανάσιο του Παναγιώτη αναθέτουμε: την παρακολούθηση σε καθημερινή βάση των εργασιών καθαριότητας του Δήμου, τη λειτουργία των συνεργείων, καθώς και την προώθηση της πολιτικής του Δήμου σε θέματα καθαριότητας, ανακύκλωσης, διαχείρισης μπάζων κ.ά. Εποπτεύει και παρακολουθεί την πορεία των καθημερινών εργασιών και εργολαβιών της Υπηρεσίας Γεωτεχνικών και της Διεύθυνσης Καθαριότητας.
Η εισερχόμενη αλληλογραφία τους θα διακινείται ηλεκτρονικά δια του συστήματος διαμοιρασμού αρχείων του Πρωτοκόλλου, με εξαίρεση αυτή που θα παραδίδεται με το βιβλίο διακίνησης αλληλογραφίας.
Οι Αντιδήμαρχοι θα στεγαστούν σε Γραφεία, ως εξής:
Ηλιόπουλος Αθανάσιος, Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημοτικών Διαμερισμάτων και Εποπτείας Νομικών Προσώπων του Δήμου, στη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, κτήριο “Τσίγγου”, Αριστοδήμου 22, τηλ. 2721360881, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μπουζιάνης Παύλος, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεμάτων, στο Δημαρχιακό Κατάστημα, Αριστομένους 28, ισόγειο, τηλ. 2721360774, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Δημόπουλος Δημήτρης, Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Παραγωγής Νέων Έργων, Διοικητήριο, 1ος όροφος, γραφείο 120, τηλ. 2721361782, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ριζάς Χρίστος, Αντιδήμαρχος Συντήρησης Υποδομών, Διοικητήριο, 1ος όροφος, γραφείο 120, τηλ. 2721361769, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Οικονομάκου Μαρία, Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών και Θεμάτων, Διοικητήριο, ισόγειο, γραφείο 360, τηλ. 2721361833
Βασιλόπουλος Αθανάσιος, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, κτήριο Περρωτού & Μαντίκλου, τηλ. 2721360772, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.».
Σε ό,τι αφορά τις αρμοδιότητες των εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων, η απόφαση του δημάρχου έχει ως εξής:
«1. Στη Δημοτική Σύμβουλο κα Ντίντα Παναγιώτα του Βασιλείου αναθέτουμε, την εποπτεία σε θέματα Πολεοδομίας (Διεύθυνση Πολεοδομίας) και Ανάπτυξης (Διεύθυνση Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Θεμάτων). Η ως άνω Δημοτική Σύμβουλος θα στεγάζεται στο Γραφείο 122, στον 1ο όροφο του Διοικητηρίου.
2. Στο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μπούχαλη Δημήτριο του Σταύρου αναθέτουμε, την εποπτεία σε θέματα Κληροδοτημάτων και Δημοτικής Περιουσίας, επιπλέον των καθηκόντων του ως Προέδρου της Φορολογικής Επιτροπής. Ο ως άνω Δημοτικός Σύμβουλος θα στεγάζεται στο Γραφείο του ισογείου του Δημαρχιακού Καταστήματος, Αριστομένους 28, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών.
3. Στο Δημοτικό Σύμβουλο Αθανασόπουλο Κωνσταντίνο του Αλεξάνδρου αναθέτουμε, την εποπτεία σε θέματα Δημοτικής Αστυνομίας και Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, επιπλέον των καθηκόντων του ως Προέδρου της Μονομετοχικής Επιχείρησης Α.Ε. “ΔΙΟΚΛΗΣ”. Ο ως άνω Δημοτικός Σύμβουλος θα στεγάζεται στα Γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας, κτήριο Στοάς Λόντου.
4. Στο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μιχαλόπουλο Σωτήρη του Βασιλείου αναθέτουμε, την εποπτεία στο φυτώριο του Δήμου με την καταβολή κάθε προσπάθειας για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου σε νέα φυτά κάθε είδους, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, από το φυτώριο, επιπλέον των καθηκόντων του ως Προέδρου της ΒΙ.ΣΦΑ.Κ.Α. Α.Ε. Ο ως άνω Δημοτικός Σύμβουλος θα στεγάζεται στα Γραφεία της Κεντρικής Αγοράς.
5. Στο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Καρβέλη Γεώργιο του Παντελή αναθέτουμε, την εποπτεία σε θέματα παιδείας, επιπλέον των καθηκόντων του ως Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Ο ως άνω Δημοτικός Σύμβουλος θα στεγάζεται στα Γραφεία της Διεύθυνσης Παιδείας, κτήριο Στοάς Λόντου.
6. Στο Δημοτικό Σύμβουλο κ.  Αδαμόπουλο Ιωάννη του Δημητρίου αναθέτουμε, την εποπτεία σε θέματα αγροτικά και γενικά την πολιτική αγροτικής ανάπτυξης, επιπλέον των καθηκόντων του ως Προέδρου του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας.
Ο ως άνω Δημοτικός Σύμβουλος θα στεγάζεται στα  Γραφεία του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού.
7. Στο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μανδηλάρη Ιωάννη του Χαριλάου αναθέτουμε, την εποπτεία σε θέματα υποδομών αθλητικών χώρων (προτάσεις για μελέτες κατασκευής νέων χώρων, προστασίας υποδομών αθλητικών χώρων κ.λπ.), επιπλέον των καθηκόντων του ως Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. O ως άνω Δημοτικός Σύμβουλος θα στεγάζεται στο γραφείο 122, στον Α’ όροφο του Διοικητηρίου».